Wczytuję dane...
Model: 23090
Kod producenta: 1180000
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Marka: Hendi
Masz pytanie? Zadzwoń!
785 91 35 37
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8:00 do 16:00
Brutto: 4 523,35 PLN
5 140,00 PLN

Netto: 3 677,52 PLN
4 179,00 PLN
* cena brutto / netto
Opis produktu

Cyrkulator zanurzeniowy do gotowania sous-vide SmartVide

Przeznaczony do gotowania metodą sous-vide do przygotowania dań w ściśle kontrolowanej temperaturze z zachowaniem najwyższej jakości produktu, co pozwala na podkreślenie aromatu i tekstury potraw.

Cechy produktu:
– timer/gradacja od 1 min do 99 h/1 min
− Dzięki solidnej konstrukcji oraz obudowy wykonanej ze stali nierdzewnej o dużej grubości doskonale sprawdza się w profesjonalnej gastronomii
− Panel sterowania oraz uchwyt wykonane z poliamidu wzmacnianego włóknem szklanym
− Precyzyjny system kontroli temperatury pozwala na uzyskanie powtarzalnych rezultatów gotowania, przy jednoczesnym zachowaniu jakości produktu, podkreślając również jego smak i teksturę
− Umożliwia gotowanie potraw w woreczku próżniowym – bez bezpośredniego kontaktu gotowanej żywności z wodą, co korzystnie wpływa na wzmocnienie aromatu, niweluje utratę jej masy oraz pozwala na użycie wytworzonego w woreczku wywaru do przyrządzania sosów
− Pozwala na aromatyzowanie oleju, tłuszczu lub innych podobnych produktów przy zastosowaniu techniki kontrolowanej temperatury
− Skraca czas marynowania potraw o połowę
− Zwiększa zysk poprzez zniwelowanie procesu utraty wagi gotowanych produktów
− Dzięki prostemu i intuicyjnemu panelowi sterowania urządzenie
nie wymaga bezpośredniego nadzoru, usprawniając organizację czasu pracy personelu
− Wodoodporny, kolorowy 3,5” wyświetlacz TFT wskazujący parametry gotowania: czas, temperaturę rzeczywistą oraz temperaturę nastawioną
− Możliwość zmiany jednostek 0C oraz 0F
− Możliwość kalibracji urządzenia
− Auto-restart
− Urządzenie SmartVide jest przenośne – dzięki ergonomicznemu uchwytowi można bezproblemowo przełożyć cyrkulator z jednego naczynia do drugiego
− Wskaźnik minimalnego poziomu wody na obudowie (w formie pływaka)
− Tryby pracy z Timerem: praca ciągła, praca ciągła z licznikiem czasu, z zadanym czasem – w trybie pracy z zadanym czasem, odliczanie rozpoczyna się od osiągnięcia przez wodę zadanej temperatury
− Możliwość zapisania 15 programów (wyłącznie SmartVide 8 PLUS)
− Zastosowanie łącza Bluetooth pozwala na efektywniejszą kontrolę HACCP procesu gotowania – po zakończeniu każdego cyklu można wyeksportować lub wydrukować parametry gotowania (dotyczy wyłącznie modelu SmartVide 8 Plus)
− Do zestawu dołączona stylowa, ergonomiczna torba do transportu (dotyczy wyłącznie modelu SmartVide 8 Plus)
− Po zakończonym cyklu pracy, możliwość kontroli parametrów procesu – na wyświetlaczu pojawia się wykres temperatura-czas
− Bardzo głośny sygnał zakończenia pracy oraz alarmu

Urządzenie przeznaczone jest do użytku
· w kuchniach socjalnych w sklepach, biurach i innych miejscach pracy;
· w gospodarstwach rolnych;
· w kuchniach przeznaczonych do użytku gości w hotelach, motelach i innych obszarach mieszkalnych;
· w pokojach hotelowych i podobnych.
Z urządzenia należy korzystać w wentylowanym pomieszczeniu kuchennym o temperaturze nieprzekraczającej 40 ºC.
Nie blokuj ani nie zastawiaj otworów wentylacyjnych.
Nie ustawiaj urządzenia obok lub w pobliżu źródeł ciepła.
Przygotowanie pojemnika: Umieść odpowiedni pojemnik na płaskiej, równej, stabilnej i niełatwopalnej powierzchni, najlepiej w pobliżu zlewu lub odpływu w celu ułatwienia wylewania zawartości. Jeśli temperatura wody przekroczy 60ºC, pojemnik należy przykryć pokrywką, aby uniknąć nadmiernego parowania. Zapobiega to utracie ciepła, a urządzenie będzie chronione przed negatywnym działaniem wilgoci.

Dodatkowe akcesoria
1180090 Sonda igłowa do urządzenia SmartVide 8 Plus
Umożliwia kontrolę temperatury gotowanego produktu przez cały cykl Przeznaczona tylko do modelu SmartVide 8 Plus Zakres pomiaru: od +5 0C do +95 0C Długość sondy – 80 mm
5170060 Uszczelka piankowa do sondy igłowej
Stosowana w celu uniknięcia utraty próżni w worku podczas używania sondy igłowej Wymiary: 150x180x(H)10 mm
1180080 Kulki polipropylenowe do cyrkulatorów SmartVide – 100 sztuk w zestawie
Stosowane w celu ograniczenia parowania oraz rozpryskiwania się wody podczas gotowania. Tworzą warstwę izolacyjną w każdym otwartym naczyniu, zmniejszając utratę ciepła. Pomaga utrzymać worek próżniowy wraz z gotowanym produktem pod powierzchnią wody. Średnica pojedynczej kulki to 20 mm Mogą być stosowane w temperaturze do 110 0C oraz w większości płynów do gotowania Sous Vide
1180060 Izolowany pojemnik GN 1/1 do cyrkulatora SmartVide Pojemność 28 l
Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej Oszczędność energii dzięki termicznej izolacji pojemnika. Wyposażony w kranik spustowy. Głębokość pojemnika to 150 mm. Pokrywę do pojemnika należy zamawiać osobno!
1180062 Pokrywka GN 1/1 do pojemnika cyrkulatora SmartVide 8 Plus
Wykonana ze stali nierdzewnej. Zapobiega parowaniu podczas procesu gotowania. Pasuje do standardowego pojemnika ze stali nierdzewnej GN 1/1 oraz dedykowanego, izolowanego pojemnika Sammic do cyrkulatora SmartVide. Wyposażona w uchwyt
1180063 Pokrywka GN 1/1 do pojemnika cyrkulatora SmartVide 4 i 6

dokładność:    0,01°C
pojemność w l:    maks. pojemność naczynia: 56 l lub GN 2/1 (H)200 mm

Dane techniczne

Dane techniczne

  • Wymiary (mm): 

    124x140x(H)360

  • Moc (w): 

    2000

  • Napięcie (V): 

    230

  • Temperatura w (°C): 

    5-95

Opinie Klientów
Produkty powiązane / podobne