Model: LEB230
Kod producenta: LEB230
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Producent: Lozamet
Masz pytanie? Zadzwoń!
785 91 35 37
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 9:00 do 17:00
Netto: 1946,70 PLN
3090,00 PLN
Brutto: 2394,44 PLN
3800,70 PLN
* cena netto / brutto
Zapytaj o produkt
Opis produktu

Grille płytowe służą do smażenia i pieczenia produktów spożywczych bezpośrednio położonych na płycie grzewczej - grillowej. Urządzenie przeznaczone jest do eksploatacji w restauracjach, barach i innych zakładach zbiorowego żywienia. Solidne wykonanie zapewnia dużą trwałość, estetykę i zachowanie najwyższych standardów higieny.
Do ważniejszych zespołów grilli płytowych należą:
- Płyta grzewcza - może być wykonana w całości jako gładka lub ryflowana (żeberkowana), bądź w grillach o szerokości 700 mm jako półryflowana-półgładka. Klient ma również możliwość dokonania wyboru materiału z którego będzie wykonana płyta robocza tj. stal kwasoodporna lub stal niskowęglowa (zwykła). Osłony z obu boków i z tyłu płyty chronią otoczenie urządzenia i obsługę przed pryskającym gorącym tłuszczem.
- Układ grzewczy - w grillach typu LEB 230 i LEG 220 składa się z trzech grzałek elektrycznych, umieszczonych bezpośrednio pod płytą grzewczą. Pracą grzałek steruje regulator temperatury zapewniający płynną i precyzyjną regulację temperatury powierzchni płyty roboczej. W grillach typu LEB 630 i LEG 620(625) układ grzewczy składa się z dwóch niezależnie sterowanych regulatorami temperatury zespołów grzewczych (trzy grzałki elektryczne na jeden zespół), co umożliwia pracę lewej lub prawej połowy płyty grzewczej z różnymi nastawami regulatora, bądź jednoczesną prace całej płyty roboczej z jednakową temperaturą na jej powierzchni.
- Przed nadmiernym wzrostem temperatury i przegrzaniem urządzenia np. na skutek awarii regulatora temperatury wszystkie typy grilli zabezpieczone są odpowiednio dobranym ogranicznikiem temperatury.
- Instalacja elektryczna - grilla przystosowana jest standartowo do zasilania napięciem: 400V 3N~50Hz, z możliwością szybkiego dostosowania jej do przyłączy: 230V 3~50Hz; 230V~ 50Hz.
- Obudowa wykonana jest ze stali kwasoodpornej (za wyjątkiem blachy spodniej wykonanej z blachy ocynkowanej). Wyposażono ją w specjalną wysuwaną szufladę znajdującą się pod płytą grzewczą, która umożliwia zbieranie nadmiaru tłuszczu

Standardowe wykonanie:

  • Wymiary: 400 x 650 x 270 / 300 mm
  • Wymiary z podstawą: 400 x 650 x 900 mm
  • Powierzchnia płyty: 0,20 m2
  • Powierzchnia robocza: gładka, stal nierdzewna
  • Płyta grzewcza dwuwarstwowa
  • Zasilanie elektryczne: 3 N ~ 400 V, 50 Hz
  • Wymagane zabezpieczenie instalacji: 10 A
  • Moc: 3,4 kW
  • Ciągła regulacja temperatury: 50 ÷ 280 °C
  • Ogranicznik temperatury (wyłącznik termiczny)
  • Wyjmowana szuflada do zbierania wytopionego tłuszczu

Linia 650 do termicznej obróbki żywności.

Proponujemy Państwu bogaty zestaw urządzeń, które wyróżniają się elegancką, jednorodną stylistyką, a ich cechą wspólną jest szerokość wynosząca 650 mm.
Produkujemy moduły górne o długości: 400 mm, 700 mm lub 800 mm, do których przewidziane są szafki oraz podstawy o tych samych długościach.
Produkujemy również szafki i podstawy o długościach 1100 mm i 1200 mm pozwalających na zestawienie obok siebie na jednej podstawie modułów o długościach 400 mm i 700 mm oraz 400 mm i 800 mm.
Wysokość każdego modułu po zmontowaniu wynosi 900 mm.
Zestawienie naszych nowoczesnych urządzeń w zwartej zabudowie liniowej lub wyspowej, tworzy funkcjonalny ciąg technologiczny do obróbki żywności, a także poprawia estetykę każdego profesjonalnego zaplecza kuchennego.


Różnorodność urządzeń grzewczych oraz kombinacji szafek i podstaw pozwala zestawić dowolną konfigurację linii, spełniającą oczekiwania każdego użytkownika.


Wszystkie płyty górne urządzeń oraz elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali kwasoodpornej typu 1.4301 (AISI 304), a obudowy i konstrukcje nośne – ze stali nierdzewnej typu 1.4509 (AISI 441).


Solidne wykonanie naszych urządzeń ze stali najwyższej jakości ułatwia czyszczenie i zachowanie higieny w pomieszczeniu kuchennym, pozwala też spełniać najwyższe wymagania sanitarne.


Wszystkie urządzenia gazowe fabrycznie przystosowane są do zasilania gazem ziemnym E. W przypadku zasilania innym gazem należy zaznaczyc to w zamówieniu.

Grille płytowe (płyty grillowe) LOZAMET są przeznaczone do beztłuszczowego smażenia lub grillowania mięsa, ryb, kiełbas, ziemniaków i innych warzyw położonych bezpośrednio na płycie grzewczej. Znakomicie usprawniają przygotowywanie zdrowych i smacznych dań, zarówno w dużych jak i małych obiektach gastronomicznych.

Produkujemy grille gazowe i elektryczne, gładkie i ryflowane, z jedną lub dwoma niezależnymi strefami grzewczymi.

Płynny zakres regulacji temperatury od 50 do 3000C umożliwia optymalny jej dobór, stosownie do przepisu kulinarnego i ze względu na oszczędność gazu lub prądu. Zastosowanie nowoczesnych regulatorów temperatury i wyłączników termicznych zapobiega przegrzaniu płyty. Pod płytą grzewczą znajduje się specjalna szuflada do zbierania tłuszczu i pozostałości po grillowaniu.

Płyty grillowe LOZAMET są wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, co zapewnia trwałość, estetykę i spełnienie najwyższych wymagań higienicznych.

Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty zawierającej klasyczne grille płytowe oraz Grille Salamander i Grille Lava.

Pliki do pobrania
Opinie Klientów
Produkty powiązane / podobne