Wczytuję dane...
Model: 8474
Kod producenta: 224748
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Marka: Hendi
Masz pytanie? Zadzwoń!
785 91 35 37
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8:00 do 16:00
Brutto: 32 551,37 PLN
37 415,00 PLN

Netto: 26 464,53 PLN
30 419,00 PLN
* cena brutto / netto
Opis produktu

Piec konwekcyjno - parowy 20x GN 1/1, elektryczny - sterowanie manualne

Cechy produktu:

  • dzięki funkcji zaparowania możliwe przygotowanie delikatnych i zdrowych potraw z ryb i warzyw

  • bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na wentylator

  • pięciostopniowa regulacja zaparowania komory

  • czytelny i łatwy w obsłudze panel

  • lampki kontrolne poszczególnych funkcji

  • obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej AISI304

  • komora z oświetleniem halogenowym

  • drzwi z podwójną szybą, wyposażone w uszczelkę

  • demontowane prowadnice w komorze na GN 2/1

  • podłączenie wody: 3/4”

  • wyjście do kanalizacji: Ø 30 mm

  • urządzenia należy używać w temperaturze pomieszczenia w zakresie od +5°C do +25°C.

  • okresowo dozwolona jest temperatura +35°C.

  • temperatura powierzchni zewnętrznych urządzenia może przekraczać +60°C, dlatego należy dotykać tylko elementów sterujących. Ryzyko oparzenia!

  • korzystając z urządzenia po raz pierwszy zalecamy uruchomienie go bez wsadu na 40/50 minut z temperaturą +220/+230°C. Dzięki temu zostaną wyeliminowane ewentualne nieprzyjemne zapachy, które może wydzielać izolacja termiczna oraz pozostałości oleju po procesie produkcji

  • podczas pracy nie pozostawiać pieca bez nadzoru

Podstawowe informacje:

Korzystając z pieca konwekcyjnego po raz pierwszy należy uruchomić go bez wsadu na minimalnej temperaturze na około godzinę. W ten sposób zostaną wyeliminowane wszelkie nieprzyjemne zapachy spowodowane rozgrzewaniem się izolacji termicznej oraz pozostałościami smaru po montażu.

Urządzenie należy wykorzystywać wyłącznie do celów, do których zostało wyraźnie przeznaczone, tj. przyrządzanie potraw w piecu — wszelkie inne zastosowania są niewłaściwe. Pieca można używać do przyrządzania pieczeni, pieczywa oraz produktów gastronomicznych, świeżych i mrożonych, do odświeżania chłodzonych i głęboko mrożonych produktów żywnościowych, do gotowania na parze mięs, ryb oraz warzyw.

Umieszczając potrawy w komorze pieczenia, należy pozostawić co najmniej 40 mm odstępu pomiędzy naczyniami, aby nie ograniczać przepływu powietrza. Nie stosować naczyń o krawędziach wyższych, niż to konieczne: krawędzie działają jak bariery uniemożliwiające cyrkulację gorącego powietrza. Rozgrzać piec przed każdym użyciem, aby zapewnić jego najwyższą wydajność.

Aby pieczenie było jak najbardziej równomierne, potrawę należy rozkładać równomiernie w każdym naczyniu, biorąc pod uwagę wielkość kawałków, warstw oraz grubość. Nie solić potraw, gdy znajdują się w komorze pieczenia. Aby sprawdzić czy cykl pieczenia przebiega prawidłowo należy użyć wewnętrznego oświetlenia znajdującego się wewnątrz komory, bez otwierania drzwiczek, jeśli nie jest to konieczne, aby unikać strat energii oraz wydłużania czasu pieczenia.

Przeznaczenie urządzenia:

Piec konwekcyjno - parowy 20x GN 1/1, elektryczny - sterowanie manualne to piec konwekcyjno – parowy. Idealny do wszelkiego rodzaju kuchni w restauracjach, barach, stołówkach – do pieczenia ciast, pieczywa, mięs, ryb, drobiu.

Dane techniczne:

  • kod producenta: 224748

Dane techniczne

Dane techniczne

  • Wymiary (mm): 

    984x1031x(H)1920

  • Moc (w): 

    30000

  • Napięcie (V): 

    400

  • Pojemność komory: 

    20xGN 1/1

  • Sterowanie: 

    Manualne

  • Temperatura w (°C): 

    od +100 do +260

  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 

    66

  • Ilość wentylatorów: 

    5 z rewersem

Opinie Klientów
Produkty powiązane / podobne