Model: 22647
Kod producenta: 223307
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Producent: Hendi
Masz pytanie? Zadzwoń!
785 91 35 37
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 9:00 do 17:00
Brutto: 5 510,72 PLN
6 191,00 PLN

Netto: 4 480,26 PLN
5 034,00 PLN
Do końca promocji pozostało:
* cena brutto / netto
Opis produktu

Piec konwekcyjno-parowy Hendi Nano 5x GN 2/3

Cechy produktu:

  • idealne do wszelkiego rodzaju kuchni w restauracjach, barach, stołówkach do pieczenia ciast, pieczywa, mięs, ryb, drobiu

  • dzięki funkcji zaparowania możliwe przygotowanie delikatnych i zdrowych potraw z ryb, warzyw

  • bezpośrednie wytwarzanie pary

  • konwekcja (termoobieg) czyli wymuszony obieg gorącego powietrza, w celu zapewnienia równomiernej temperatury w całej komorze gotowania.

  • wentylator zaciąga powietrze z komory a następnie przepuszcza je przez grzałki nagrzewając je

  • nagrzane powietrze powraca z obu stron na potrawy znajdujące się w pojemnikach GN, umieszczonych na prowadnicach

  • wydajne silniki wentylatorów o mocy 250 W każdy, z autorewersem i o dwóch prędkościach 1400/2800 obr./min

  • bezpośrednie wytwarzanie pary poprzez natrysk wody na grzałki.

  • 10 stopniowa elektroniczna regulacja zaparowania

  • elektrycznie regulowany zawór odpowietrzający, dla zapewnienia optymalnego przepływu powietrza w komorze gotowania

  • lampki kontrolne termostatu i funkcji zaparowania

  • wentylator (lub wentylatory) o zmiennym kierunku obrotów

  • halogenowe oświetlenie komory

  • drzwi z podwójnym przeszkleniem, chłodzeniem grawitacyjnym i mechanizmem otwierania wewnętrznej szyby w celu łatwego umycia

  • łatwo demontowalne prowadnice na GN-y

  • uszczelka drzwi montowana w obudowie pieca, łatwa w demontażu w celu czyszczenia lub wymiany

  • obudowa oraz komora w całości wykonana z wysokogatunkowej stali nierdzewnej

  • odpływ w dnie komory pieca

  • przyłącze wody: ¾”, max 30°C, 150-200 kPa (2 bar), wyłącznie uzdatniona, zmiękczona

OBSŁUGA PIECA

Podczas pieczenia tłustych produktów, np. pieczeni lub drobiu na rusztach, zalecane jest podstawienie pojemnika GN na dnie komory pieca na tłuszcz ściekający podczas pieczenia. Podczas przygotowywania produktów w pełnych pojemnikach, w tym wypełnionych płynem, uważać, aby nie rozlać zawartości podczas obróbki lub podczas wyjmowania z pieca.

W przypadku umieszczenia pieców na podstawach poziomujących, lub stołach ze stali nierdzewnej zalecane jest używanie takich podstaw aby górna półka w komorze była na wysokości oczu. W celu idealnego i jednorodnego przyrządzenia produktów niezalecane jest stosowanie głębokich blach do pieczenia. Ten typ blach utrudnia cyrkulacją powietrza. Należy zachować minimum 2 cm odstęp pomiędzy górną blachą i produktami. Aby zapewnić jednorodny sposób gotowania, do pieca nie należy wkładać zbyt dużej ilości produktów. Należy upewnić się, że pieczone potrawy lub pieczywo są ustawione zgodnie z kierunkiem przepływu powietrza w komorze pieca.

Aby nie dopuścić do straty ciepła podczas otwierania drzwiczek w celu włożenia produktu do pieca, zalecane jest wstępne nagrzanie pieca przynajmniej do temperatury wyższej o +30°C niż temperatura, w której chcemy gotować. W razie konieczności uzyskania dostępu do produktu drzwiczki należy otworzyć na możliwe krótki czas, aby nie dopuścić do obniżenia temperatury poniżej wartości wymaganej do poprawnego przygotowania produktu.

OSTRZEŻENIE

Drzwiczki należy otwierać stopniowo: najpierw uchylić (3-4 cm) na ok. 4-5 sekundy i następnie całkowicie otworzyć. Taki sposób otwierania pieca zapobiega uderzeniu gorąca i pary, które mogą doprowadzić do podrażnień lub oparzeń osoby obsługującej.

ROZMRAŻANIE

Piec konwekcyjny może być użyty do przyspieszenia procesu rozmrażania produktów przed przyrządzeniem dzięki zastosowaniu wymuszonego obiegu powietrza o temperaturze otoczenia lub niższej (zależnie od rozmiaru produktów do rozmrożenia). Funkcja gwarantuje szybkie rozmrożenie produktów bez zmiany ich wartości smakowych i odżywczych.

GOTOWANIE NA PARZE

System gotowania na parze jest zalecany do delikatnej obróbki wszystkich rodzajów produktów. Dodatkowo system pozwala na szybkie rozmrażanie, podgrzewanie produktów bez ich wysuszenia, stwardnienia lub w celu usunięcia nadmiaru soli z produktów naturalnie zakonserwowanych przy jej użyciu. Połączenie funkcji gotowania na parze z konwekcyjnym sposobem obróbki pozwala na elastyczne wykorzystanie pieca i oszczędność energii oraz czasu. Funkcja pozwala na jednoczesne zachowanie wartości odżywczych i smakowych. Gotowanie na parze jest idealnym rozwiązaniem do przygotowywania wszystkich rodzajów produktów. Woda wprowadzana za pomocą wentylatora ulega rozpyleniu i przechodzi przez elementy grzejne, które zamieniają ją w parę.

OSTRZEŻENIE

Prawidłowe działanie funkcji gotowania na parze wymaga ustawienia temperatury termostatu przynajmniej na od +80 do +100°C. W niższej temperaturze nie dochodzi do produkcji pary i większość wody ścieka na dno pieca. Ponadto poprawny sposób gotowania na parze wymaga nagrzania komory pieca do odpowiedniej temperatury przed załączeniem funkcji wytwarzania pary.

NAGRZEWANIE

Aby nie dopuścić do utraty ciepła podczas otwierania drzwiczek w celu włożenia produktu do pieca, zalecane jest wstępne nagrzanie pieca (PRE-HEATING) do temperatury wyższej o +30°C niż temperatura, w której chcemy gotować.

Dane techniczne:

  • kod producenta: 223307

Dane techniczne

Dane techniczne

  • Wymiary (mm): 

    700x714x(H)628

  • Moc (w): 

    5400

  • Napięcie (V): 

    400

  • Waga (kg): 

    64

  • Pojemność komory: 

    5xGN 2/3

  • Sterowanie: 

    Manualne

  • Temperatura w (°C): 

    do +285

  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 

    67

  • Ilość wentylatorów: 

    1 z autorewersem

  • Timer (min): 

    0-120

Opinie Klientów
Produkty powiązane / podobne
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...