Model: 6760
Kod producenta: 225523
Gwarancja: 12
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Producent: Hendi
Masz pytanie? Zadzwoń!
785 91 35 37
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 9:00 do 17:00
Brutto: 5 417,67 PLN
6 087,00 PLN

Netto: 4 404,61 PLN
4 949,00 PLN
* cena brutto / netto
Opis produktu

Piec piekarniczy, konwekcyjny z nawilżaniem 4x600x400mm - elektryczny, sterowanie manualne, trójfazowy

Cechy produktu:

  • idealne rozwiązanie dla piekarni, sklepów oraz wszelkiego typu lokali chcących poszerzyć swoją ofertę o świeże i smaczne pieczywo

  • niewielkie rozmiary oraz ekonomiczne zużycie energii elektrycznej sprawiają, że można zamontować je praktycznie wszędzie

  • zamontowany system nawilżania sprawia, że piec nadaje się nawet do najbardziej wyrafinowanych wypieków

  • obudowa oraz komora pieczenia ze stali nierdzewnej

  • drzwi przeszklone, wentylowane grawitacyjnie

  • system chłodzenia elementów sterujących

  • współczynnik szczelności IPX 3

  • nawilżanie bezpośrednie, 5-stopniowe, za pomocą przełącznika

  • piec dostarczany jest bez blach.

    Oferta blach w katalogu HENDI w rozdziale piece.

Podstawowe informacje:

Przed włożeniem pojemników GN z potrawami do komory pieca konwekcyjnego, zaleca się rozgrzać piec do wymaganej temperatury. Gdy piec osiągnie temperaturę, umieścić żywności i sprawdzić czas gotowania. Wyłączyć piec 5 minut przed czasem teoretycznym w celu odzyskania zakumulowanego w komorze pieca ciepła.

Konwekcja (termoobieg)

Ciepło przenoszone jest do żywności poprzez podgrzane powietrze, które krąży w komorze pieca dzięki wentylatorowi. Ciepło szybko i równomiernie dociera do wszystkich części komory, umożliwiając jednoczesne gotowanie różnych rodzajów żywności (pod warunkiem, że mają taką samą temperaturę gotowania), umieszczonych w GNach na różnych poziomach bez mieszania się smaków i zapachów. Gotowanie z konwekcją jest szczególnie wygodne dla szybkiego rozmrażania potraw, do sterylizacji konserw i suszenia grzybów i owoców.

Pieczenie ciast

Ciasta wymagają bardzo wysokiej temperatury pieczenia (zwykle od 150°C do 200 °C) i nagrzanego uprzednio pieca (około dziesięciu minut przed włożeniem deseru). Drzwi pieca nie mogą być otwarte przed upływem co najmniej 3/4 czasu gotowania. W przeciwnym wypadku cisto może opaść i nawet przedłużenie czasu pieczenie nie uratuje ciasta.

Gotowania mięsa

Mięso do gotowania powinno ważyć co najmniej 1 kg, aby temu zapobiec nadmiernemu i szybkiemu wysuszeniu. Dla rostbefu i filetów, które muszą pozostać różowe w środku, czas gotowania musi być bardzo krótki. Po zakończeniu gotowania, radzimy poczekać do 15 minut przed krojeniem mięsa tak, aby sos nie wypłynął z mięsa.

Przeznaczenie urządzenia:

Piec piekarniczy, konwekcyjny z nawilżaniem 4x600x400mm - elektryczny, sterowanie manualne, trójfazowy to piec konwekcyjno – parowy. Profesjonalny piec piekarniczo-cukierniczy marki Hendi, trójfazowy. Rekomendowany jest dla piekarnictwa oraz gastronomii. Najlepsza jakość, perfekcyjne wykonanie, niezwykła funkcjonalność sprawiają, że produkty Hendi znajdują zastosowanie w każdej kuchni.

Dane techniczne:

  • kod producenta: 225523

Dane techniczne

Dane techniczne

  • Wymiary (mm): 

    790x750x(H)635

  • Moc (w): 

    6400

  • Napięcie (V): 

    400

  • Waga (kg): 

    58

  • Pojemność komory: 

    4 blachy, 600x400

  • Temperatura w (°C): 

    od +50 do +300

  • Odległość pomiędzy prowadnicami (mm): 

    83

  • Ilość wentylatorów: 

    2 z rewersem

Opinie Klientów
Produkty powiązane / podobne
Klienci, którzy kupili ten produkt wybrali również...