Warniki HNB są nowoczesnymi urządzeniami gastronomicznymi przeznaczonymi do gotowania, podgrzewania i utrzymywania wysokiej temperatury wody pitnej, wykorzystywanej w małej, średniej oraz dużej gastronomii.
Izolowany termicznie zbiornik i obudowa wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej.
Odpowiednią wydajność przegotowanej i gorącej wody pitnej, zapewnia elektroniczny układ sterujący pracą grzałek i elektrozaworu napełniania. Układ umożliwia ustawienia temperatury wody w zakresie od 20 do 98 ºC. Stałe podłączenie do instalacji wodociągowej oraz sondy niskiego i wysokiego poziomu wody zapewniają automatyczne uzupełnianie zbiornika. Panel sterownia z wyświetlaczem informuje o gotowości wody do spożycie oraz pozwala na odczyt jej temperatury. W przypadku nieprawidłowego działania warnika, sterownik elektroniczny dzięki funkcjom autodiagnostycznym wyłącza układ sterowania i wyświetla informacje o błędzie. Do zlewania wody pitnej warnik wyposażono w niekapiący kranik.
Standardowe wykonanie:
- Wymiary: 275 x 350 / 478* x 750 mm
- Wysokość do kranu: 300 mm
- Pojemność zbiornika: 20 dm3
- Wydajność jednorazowa: 14 dm3
- Wydajność na godzinę: 28 ÷ 35 dm3 / h
- Średni przepływ przez zawór: 3 dm3 / min
- Moc: 3 kW
- Sterownik elektroniczny
- Automatyczny pobór wody z instalacji
- Automatyczne uzupełnianie zbiornika
- Wyświetlacz temperatury wody
- Sygnalizacja gotowości wody do spożycia
- Bezpieczny, niekapiący kran do poboru wody
- Programowanie temperatury wody (20 ÷ 98 °C)
* Szerokość obudowy / Szerokość całkowita (z kranem).
Automatyczne warniki przepływowe LOZAMET to nowoczesne urządzenia do gotowania, podgrzewania i utrzymywania wysokiej temperatury wody w gastronomii, które zapewniają:
- automatyczny pobór wody bezpośrednio z instalacji wodnej dzięki stałemu podłączeniu do niej,
- automatyczne uzupełnianie zbiornika,
- dowolne zaprogramowanie temperatury wody w zakresie od 200 do 980 C.
PRODUKUJEMY TRZY TYPY WARNIKÓW:
- HNB.20 o pojemności 20 litrów i wydajności do 35 litrów na godzinę,
- HNB.40 o pojemności 40 litrów i wydajności do 72 litrów na godzinę,
- HNB.60 o pojemności 60 litrów i wydajności do 110 litrów na godzinę.
Warniki automatyczne naszej produkcji są bezpieczne, wytrzymałe i energooszczędne dzięki zastosowaniu:
- elektronicznego układu sterowania pracą grzałek i elektrozaworu napełniania zbiornika,
- panelu sterowania z czytelnym wyświetlaczem informującym o gotowości wody do spożycia, pozwalającym na odczyt aktualnej temperatury wody i sprawdzenie temperatury zadanej,
- izolowanego termicznie zbiornika z wysokogatunkowej stali nierdzewnej,
- dodatkowego zaworu odcinającego pobór wody,
- niekapiącego kranu ułatwiającego utrzymanie czystości.
Zamontowane w naszych warnikach sterowniki elektroniczne zwiększają bezpieczeństwo obsługi, ponieważ wyłączają układ sterowania w przypadku nieprawidłowego działania i wyświetlają informacje o błędzie.
Warniki LOZAMET mogą być wyeksponowane i przeznaczone do bezpośredniego użytkowania przez konsumentów, lecz doskonale funkcjonują także w trudnych warunkach zaplecza kuchennego. W każdym przypadku należy warnik umieścić na stabilnej podstawie, którą może stanowić stół lub szafka z szerokiej oferty naszych solidnych i estetycznych mebli nierdzewnych.
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
275x350/478*x750
-
Moc (w):
3000
-
Napięcie (V):
230
-
Wymagane zabezpieczenie (A):
16