Grille płytowe gazowe przeznaczone są do smażenia i pieczenia produktów spożywczych bezpośrednio położonych na płycie grzewczej. Na płycie grzewczej można także podgrzewać żywność w metalowych naczyniach. Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia.
Zabrania się przechowywania i podgrzewania na płycie substancji niebezpiecznych, żrących, trujących, wybuchowych, emitujących szkodliwe opary itp.
Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
Płyta grzewcza - może być wykonana w całości jako gładka lub ryflowana (żeberkowana) bądź ryflowana z lewej a gładka z prawej strony. Osłony z boków i z tyłu płyty zapobiegają rozpryskiwaniu gorącego tłuszczu a specjalna wysuwana szuflada pod płytą umożliwia jego zbieranie.
Instalacja gazowa grilli LGB230, LGG220 zbudowana jest z zespołu kolektora z króćcem dolotowym R1/2", rurek gazowych ø 4 i ø 10 mm, zaworu gazowego typu EUROSIT 630 z termostatem i zabezpieczeniem przeciwwypływowym, palnika rurowego wielootworowego z palnikiem pilotowym jednopłomieniowym, elektrodą zapalającą i czujnikiem płomienia-termoparą.
Instalacja gazowa grilli LGB630, LGG620, LGG625 składa się z dwóch niezależnych palników dwóch zaworów gazowych typu EUROSIT 630 z termostatami dzięki czemu można ustawiać niezależnie wymaganą temperaturę lewej lub prawej połowy płyty grzewczej. Zawory połączone są do wspólnego kolektora.
Standardowe wykonanie:
- Wymiary z podstawą: 700 x 650 x 900 mm
- Powierzchnia płyty: 0,35 m2
- Powierzchnia robocza: ryflowana, stal nierdzewna
- Dwie niezależne strefy grzewcze
- Moc palników: 2 x 4,0 kW = 8,0 kW
- Zawory gazowe z termostatem
- Zabezpieczenie przeciwwypływowe
- Palniki pilotowe
- Zapalanie: piezoelektryczne
- Wyjmowana szuflada do zbierania wytopionego tłuszczu
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
700x650x(H)270/300
-
Temperatura w (°C):
100-280
-
Przyłącze gazowe:
R½”
-
Moc gazowa (w):
8000
-
Zasilanie gazami:
E, H, Lw, Ls, B/P, P