Worki do pakowarek próżniowych i do gotowania sous vide - komplet 100szt.
Przydatne w gastronomii, przemyśle spożywczym oraz handlu. Umożliwiają szczelne zapakowanie żywności bez dostępu tlenu lub w atmosferze modyfikowanej (MAP), wydłużając jej ważność. Idealnie nadają się do mrożenia produktów sezonowych, półproduktów i nadwyżek produkcyjnych.
Dodoatkowo worki można stosować do przyżądzania potraw metodą:
sous vide,
marynowania
pasteryzowania.
Przeznacznone są do pracy w zakresie temperatur od -20 do +120˚C
W jednym opakowaniu znajduje się aż 100szt worków o wymiarach 200x300mm. Wykonane są z najwyższej jakości 2-warstwowego materiału o grubości całkowitej 70 μm:
warstwa zewnętrzna z mocnego, wytrzymałego poliamidu, który gwarantuje szczelność i hermetyczność
warstwa wewnętrzna wykonana z polietylenu przeznaczonego do kontaktu z żywnością
Worki nie zawierają szkodliwego BPA i są odporne na działanie promieni UV.
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
200x300
-
Temperatura w (°C):
od -20 do +120