Termos do transportu żywności marki YATO, o pojemności 25 L.
Termos marki YATO jest dedykowany dla restauratorów, hotelarzy oraz działalności cateringowej, od małych bankietów po duże imprezy plenerowe. Cechuje go najlepszy na rynku współczynnik ceny do właściwości i jakości produktu.
Zewnętrzna obudowa wykonana jest z wysokiej jakości stali nierdzewnej, bardzo łatwej do czyszczenia i utrzymania w czystości.
Wewnątrz pojemnika znajduje się wbudowany zbiornik wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu jest on odporny na działanie kwasów organicznych i łatwy do utrzymania w czystości.
Pomiędzy zbiornikiem a ściankami umieszczono specjalną warstwę termoizolacyjną, utrzymującą temperaturę przez wiele godzin. W przypadku gorącej zawartości strata ciepła to zaledwie 5°C w przeciągu 4h. W przypadku zawartości zimnej, wzrost temperatury to zaledwie 3°C w przeciągu 4h. Wydajność termoizolacyjna pojemnika klasyfikuje go w czołówce najefektywniejszych termicznie narzędzi cateringowych do przechowywania i transportu żywności.
W termosie zastosowano również specjalny zawór dekompresyjny, który ułatwia otwarcie i eliminuje problem zasysania pokrywki przy przewożeniu gorących produktów. Wyrównanie ciśnienia uzyskujemy po naciśnięciu zaworu.
Dodatkowo w pojemniku zamontowano uszczelkę wykonaną z wysokiej jakości silikonu, która zapobiega rozlewaniu płynnej zawartości. Jest ona łatwa do utrzymania w czystości, dzięki możliwości demontażu oraz specjalnemu kształtowi ułatwiającemu mycie pod bieżącą wodą.
Pojemnik termoizolacyjny wyposażony jest w dwa wykonane ze stali nierdzewnej, masywne uchwyty ułatwiające transport oraz sześć zatrzasków zamykających pokrywę. Wysoka jakość i wytrzymałość tych elementów, gwarantuje wieloletnie bezawaryjne użytkowanie.
Spód termosów YATO chroniony jest gumową osłoną, która zapobiega przesuwaniu się po podłożu w trakcie transportu.
W termosie zastosowano specjalne wytłoczenia umożliwiające sztaplowanie, czyli piętrowanie pojemników o takiej samej średnicy, dlatego możliwe jest składowanie ich na stosunkowo niewielkiej powierzchni. Sztaplowane mogą być pojemniki o pojemności do 35L.
Przeznaczenie / zastosowanie
Transport i przechowywanie żywności