Cateringowy pojemnik izotermiczny marki YATO, o pojemności 48 l.
Pojemnik cateringowy YATO jest dedykowany dla restauratorów, hotelarzy oraz działalności cateringowej, od małych bankietów po duże imprezy plenerowe. Cechuje go najlepszy na rynku współczynnik ceny do właściwości i jakości produktu.
Wykonany jest z wysokiej jakości polietylenu odpornego na zarysowania lub wgniecenia, co chroni przed uszkodzeniami podczas przenoszenia i transportu.
Wewnątrz pojemnika znajduje się wbudowany zbiornik wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej, dzięki czemu jest on odporny na działanie kwasów organicznych i łatwy do utrzymania w czystości.
Pomiędzy zbiornikiem a ściankami umieszczono specjalną warstwę termoizolacyjną, utrzymującą temperaturę przez wiele godzin. W przypadku gorącej zawartości strata ciepła to zaledwie 5°C w przeciągu 4h. W przypadku zawartości zimnej, wzrost temperatury to zaledwie 3°C w przeciągu 4h. Wydajność termoizolacyjna pojemnika klasyfikuje go w czołówce najefektywniejszych termicznie narzędzi cateringowych do przechowywania żywności.
W termosie zastosowano również specjalny zawór dekompresyjny, który ułatwia otwarcie i eliminuje problem zasysania pokrywki przy przewożeniu gorących produktów. Wyrównanie ciśnienia uzyskujemy po naciśnięciu zaworu.
Dodatkowo w pojemniku zamontowano uszczelkę wykonaną z wysokiej jakości silikonu, która zapobiega rozlewaniu płynnej zawartości. Jest ona łatwa do utrzymania w czystości, dzięki możliwości demontażu oraz specjalnemu kształtowi ułatwiającemu mycie pod bieżącą wodą.
Pojemnik termoizolacyjny wyposażony jest w dwa wykonane ze stali nierdzewnej, masywne uchwyty ułatwiające transport oraz cztery zatrzaski zamykające pokrywę. Wysoka jakość i wytrzymałość tych elementów, gwarantuje wieloletnie bezawaryjne użytkowanie.
W termosie zastosowano specjalne wytłoczenia umożliwiające sztaplowanie, czyli piętrowanie pojemników o takiej samej średnicy, dlatego możliwe jest składowanie ich na stosunkowo niewielkiej powierzchni.
Przeznaczenie / zastosowanie
Transport i magazynowanie żywności