-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Zalety korzystania ze schładzarek szokowych Mychef
Zawsze świeża żywność
Gwałtowne schładzanie powoduje, ze struktury komórkowe są nienaruszone, co powoduje zachowanie właściwości potraw przez długi czas
Ochrona antybakteryjna
Schładzanie szokowe chroni przed namnażaniem się bakterii, dzięki czemu żywność zachowuje dłużej przydatność do spożycia oraz zapobiega przed nadmiernymi stratami wagi. Żywność jest schładzana z 90°C do 3°C w ciągu 90 minut
System Cook&Chill
Możesz gotować i szybko schładzać swoje potrawy. System ten jest coraz częściej stosowany w branży gastronomicznej. Korzyści wynikające z tego systemu są rozległe w zakresie jakości organoleptycznej, bezpieczeństwa żywności i przechowywania produktu
Oszczędność w zakupach i czasie przygotowania
Dzięki zmniejszeniu ilości jedzenia będziesz mógł lepiej zaplanować swoje zakupy, robiąc bilans tego, czego naprawdę potrzebujesz. Dzięki temu będziesz mógł kupować surowce i produkty sezonowe w większych ilościach w lepszej cenie
Minimalizacja odpadów i zwiększone zyski
Dzięki zaplanowaniu i opracowaniu menu, straty są znacznie ograniczone, zwiększając korzyści w zakresie czasu i redukcji kosztów
Opis:
- Wygodne sterowanie za pomocą 8 przycisków, wyświetlacza LCD i klawiatury membranowe
- Konstrukcja monoblock ze stali nierdzewnej AISI 304
- Cyfrowy panel sterowania i klawiatura membranowa
- Soft Chilling - cykl schładzania (od 90°C do 3°C w ciagu 90 minut) odpowiedni dla delikatnych, małych i cienkich produktów spożywczych
- Hard Chilling - cykl chłodzenia (od 90°C do 3°C w ciagu 90 minut) odpowiedni dla tłustych, gęstych produktów lub dużych kawałków
- Cykl mrożenia - zamrażanie, które utrzymuje strukturę komórkowa żywności nienaruszona, gwarantując zachowanie właściwości potraw (schładzanie z 90?C do -18?C w ciągu 240 minut
- Sonda rdzeniowa w zestawie
- Kontrola według czasu lub sondy
- Zdejmowane prowadnice i zaokrąglone krawędzie ułatwiają czyszczenie
- Odpływ w dnie komory
- Automatyczny system odszraniania
- Automatyczne przełączenie na fazę konserwacji po zakończeniu cyklu
- Drzwi otwierane na prawo w standardzie
- Idealny do piętrowania pieców iCook/Cook Compact 6TE
Parametry techniczne:
- Wymiary [mm]: 800x700x900
- Waga [kg]: 90
- Pojemność: 5xGN 1/1 T lub 5 EN (600x400)
- Odległość miedzy prowadnicami [mm]: 67
- Zasilanie [V]: 230
- Moc [kW]: 1,18
- Moc chłodnicza [kW]: 0,8
- Wydajność chłodnicza [kg/cykl: 18
- Wydajność mroźnicza [kg/cykl]: 11
Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia