Wczytuję dane...

Grzanki z wątróbkami i migdałami

Grzanki z wątróbkami i migdałami

Grzanki z wątróbkami i migdałami
200 g wątróbek z drobiu,
pół długiej bułki kanapkowej,
2 łyżki tłuszczu,
1-2 średnie cebule,
jajko,
3-4 łyżki startego ostrego sera,
3 łyżki migdałów,
tymianek, pieprz, sól
Migdały sparzyć wrzątkiem i obrać ze skórki.
Jajko ugotować na twardo.
Wątróbki oczyścić, umyć, pokrajać na mniejsze kawałki.
Cebule obrać, drobno posiekać, włożyć na rozgrzany tłuszcz, przysmażyć, dodać wątróbki i całość usmażyć stale mieszając.
Przygotować grzanki (patrz ,,Grzanki z wątróbką").
Wątróbkę zdjąć z ognia, wystudzić, zemleć wraz z jajkiem i połową migdałów, przyprawić do smaku tymiankiem, pieprzem i solą.
Otrzymaną masę nakładać na grzanki, obłożyć pozostałymi migdałami, posypać serem i zapiekać ok. 10 minut w piekarniku.
Podawać gorące.

Zadzwoń Wiadomość