Wczytuję dane...

Piece konwekcyjno - parowe

Piece konwekcyjno parowe to niezwykle przydatne urządzenia gastronomiczne, które pomogą przygotować potrawy na parze, blanszowane, pieczone, grillowane oraz wędzone. Stanowią one niezbędny element wyposażenia kuchennego lokali, restauracji oraz kuchni żywienia zbiorowego. I są szczególnie cenione za to, że dzięki ich pomocy możliwe jest przygotowanie smacznych dań, które na długo pozostaną w pamięci gości. Dzięki wielu możliwym zastosowaniom, oraz oszczędnościom jakie przynosi korzystanie z tego typu sprzętu, zakup elektrycznego lub gazowego pieca konwekcyjno-parowego stanowi dobrą inwestycję. W ofercie hurtowni internetowej ZWM znaleźć można doskonałe piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne pochodzące od znanych producentów. Oferujemy atrakcyjne ceny, możliwość leasingu, a także zakupy na raty.

Sortuj według:
Wyświetl po produktów

    Piece dla gastronomii

    W naszej bogatej ofercie zamieściliśmy piece gastronomiczne pochodzące od znanych producentów. Dzięki temu mamy pewność ich doskonałej jakości oraz tego, że spełnią wszystkie oczekiwania nawet najbardziej wymagających klientów. Marki dostępne w naszym asortymencie to między innymi: Hendi, Stalgast, Resto Quality, Redfox, Revolution, RM Gastro. Piec konwekcyjno-parowy zakupiony u nas pomoże przygotować smaczne potrawy w dużej i małej kuchni.  W naszej ofercie dostępne są następujące piece:

    • piekarnicze,
    • elektryczne,
    • gazowe,
    • bojlerowe,
    • natryskowe,
    • z myciem,
    • z wózkiem,
    • z elektronicznym sterowaniem,
    • z manualnym sterowaniem,
    • kompaktowe.

    Polecamy również rozmaite akcesoria do piecy konwekcyjno-parowych dostępne w naszej ofercie. Wśród nich znalazły się między innymi okapy, wózki bankietowe czy komory wzrostowe. Dzięki tak szerokiemu wyborowi każdy z naszych klientów będzie mógł znaleźć produkt idealnie spełniający wszystkie jego potrzeby, a także zakupić dodatkowe elementy do posiadanego już pieca.

    Piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne - zalety

    Oferowane przez nas urządzenia posiadają wiele zalet, z czego zdają sobie sprawę profesjonalni kucharze. Piec konwekcyjno-parowy stanowi niezastąpiony element wyposażenia każdej kuchni, bez względu na jej wielkość. Wśród atutów tego sprzętu kuchennego wymienić można między innymi:

    • oszczędność - związaną z wysoką wydajnością pieca konwekcyjno-parowego, a także jego niską awaryjnością;
    • krótki czas obróbki potraw;
    • mnogość zastosowań - gotowanie na parze, pieczenie, blanszowanie, obróbka termiczno-parowa, gotowanie, wędzenie, grillowanie, gotowanie i pieczenie w niskiej temperaturze;
    • uniwersalność - jeden piec konwekcyjno-parowy z powodzeniem zastępuje kilka innych urządzeń;
    • prostą obsługę;
    • różne rozmiary - dzięki którym można znaleźć urządzenia pasujące do dużych i małych kuchni; 
    • identyczne przygotowanie każdej potrawy, bez względu na wielkość porcji.

    Szefowie kuchni doceniają zalety stosowania piecy konwekcyjno-parowych podczas przygotowywania różnorodnych potraw. Warto zadbać o to, aby takie urządzenie znalazło się w każdej restauracji, stołówce oraz innych miejscach, w których serwowane jest jedzenie.

    Piece konwekcyjno-parowe - rodzaje

    W naszej ofercie można znaleźć różne rodzaje gastronomicznych piecy konwekcyjno-parowych, których krótką charakterystykę przedstawiamy poniżej.

    • Piece konwekcyjno-parowe gazowe - wymagają przyłącza gazu. Podobnie jak inne modele zapewniają doskonałą jakość obróbki jedzenia oraz pozwalają na przygotowanie kilku potraw na raz (zależnie od swojej wielkości). W ofercie dostępne zwykłe i kompaktowe modele, ze sterowaniem elektronicznym lub manualnym, natryskowe, z bojlerem, a także z funkcją mycia.
    • Piece konwekcyjno-parowe elektryczne - do działania potrzebują przyłącza prądu. Zapewniają możliwość różnorodnej obróbki termicznej - pieczenia na parze, gotowania itd. Dostępne w kilku wielkościach, odpowiednich zarówno dla dużych, jak i niewielkich kuchni. Dostępne z udogodnieniami, takimi jak np. funkcja mycia czy elektroniczne sterowanie.
    • Piece konwekcyjno-parowe bojlerowe - piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne elektryczne lub gazowe. Są wyposażone w bojlery, w których wytwarzana jest para wodna. Dostępne są modele z usprawnieniami np. w postaci mycia. Duże piece bojlerowe sprawdzą się w sporych kuchniach, podczas gdy wersje kompaktowe usprawnią pracę w mniejszych.
    • Piece konwekcyjno-parowe natryskowe - dostępne zarówno w wersji elektronicznej, jak również w gazowej. Piece tego typu są wyposażone w specjalny system natryskowego wytwarzania pary w komorze i zapewniają doskonałą obróbkę żywności. W naszej ofercie znaleźć można modele o różnych wielkościach, z funkcją automatycznego mycia lub bez niej.
    • Piece konwekcyjno-parowe piekarnicze - specjalny rodzaj piecy konwekcyjno parowych, dedykowany specjalnie dla cukierni oraz piekarni. Przystosowane są do przygotowywania słodkich ciast, pieczywa, a także ciasta na pizzę. W ofercie modele o różnych gabarytach, sterowane elektronicznie oraz manualnie, idealne zarówno do restauracji, piekarni, jak i sklepów.
    • Piece konwekcyjno-parowe sterowane elektronicznie - nowoczesne piece, które są niezwykle proste w obsłudze. Dzięki elektronicznemu sterowaniu można je komfortowo zaprogramować zgodnie z potrzebami kuchni, stołówki itd. Dzięki możliwości programowania znacznie ułatwiają pracę. Modele dostępne w różnych wielkościach, dzięki czemu z łatwością wpasują się w przestrzeń nawet niewielkiej kuchni.

    Do wszystkich rodzajów pieców konwekcyjno-parowych można zakupić w naszej hurtowni stosowne akcesoria.

    Piece konwekcyjno-parowe gastronomiczne od najlepszych

    Naszym klientom oferujemy wyposażenie gastronomii pochodzące od sprawdzonych producentów. Posiadamy piece konwekcyjno-parowe marek takich jak:

    • Piece konwekcyjno-parowe Hendi - firma z międzynarodowym doświadczeniem, która od ponad 70 lat produkuje profesjonalne wyposażenie gastronomiczne dla restauracji, barów, stołówek itp.. Ich wysokiej jakości produkty pozwalają zoptymalizować pracę w kuchni, między innymi poprzez skrócenie czasu przygotowywania potraw czy eliminację niektórych pracochłonnych czynności.
    • Piece konwekcyjno-parowe Stalgast - polski producent urządzeń gastronomicznych oraz mebli ze stali nierdzewnej, a także importer sprzętu i naczyń kuchennych. Wysoka jakość produktów Stalgast sprawia, że są chętnie wybierane przez kucharzy oraz właścicieli gastronomii. Ich piece konwekcyjno-parowe Unox zdobyły nagrodę Eurogastro za najlepszą ofertę urządzeń technicznych.
    • Piece konwekcyjno-parowe Resto Quality - firma oferująca profesjonalny sprzęt gastronomiczny, który wyróżnia się połączeniem wysokiej jakości z atrakcyjną ceną. Stale rozszerza swoją ofertę, aby zadowolić nawet najbardziej wymagających klientów. Resto Quality zajmuje się również importem na rynek polski produkty dotychczas na nim niedostępne.
    • Piece konwekcyjno-parowe RM Gastro - europejski producent profesjonalnego sprzętu kuchennego z ponad 20-letnim doświadczeniem na rynku. Ich produkty dedykowane są dla właścicieli fast-foodów, restauracji, pizzeri, cukierni, stołówek oraz innych punktów gastronoicznych. Sprzęt od RM Gastro  jest gwarancją doskonałej jakości.
    • Piece konwekcyjno-parowe Redfox - producent z długoletnim doświadczeniem, projektujący urządzenia kuchenne spełniające oczekiwania nawet najbardziej wymagających pracowników gastronomii. Wysoka jakość oraz funkcjonalność są tym, co wyróżnia sprzęty gastronomiczne oferowane przez Redfox.
    Zadzwoń Wiadomość