Warniki do makaronu są nowoczesnymi urządzeniami gastronomicznymi przeznaczonymi do gotowania makaronu oraz innych produktów spożywczych. Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia.
W górnej części urządzenia znajduje się zbiornik wyposażony w grzałki elektryczne przeznaczone do pracy w wodzie. Zbiornik dostosowany jest do koszy do gotowania makaronu o wymiarach 100 x 260 x h=135 mm.
Wsad w koszach ogrzewany jest za pośrednictwem wody znajdującej się w zbiorniku.
Trzystopniowy regulowany układ grzewczy umożliwia utrzymanie w zbiorniku żądanej temperatury.
Układu grzewczy wyposażony jest w ogranicznik temperatury zabezpieczający urządzenie przed przegrzaniem.
Napełnianie zbiornika wodą odbywa się za pomocą zaworu wodnego umieszczonego na panelu przednim urządzenia.
Warnik wyposażony jest także w układ przelewowy, który zabezpiecza urządzenie przed przepełnieniem zbiornika wodą. Zawór spustowy z wylewką umożliwia zlewanie wody ze zbiornika.
Standardowe wykonanie:
- Wymiary z podstawą: 400 x 650 x 900 mm
- Ilość modułów GN 1/3: 2
- Ilość koszy do makaronu: 2
- Pokrywka
- Ociekacz
- Moc: 4,5 kW
- 3-stopniowa regulacja mocy
- Ogranicznik temperatury (wyłącznik termiczny)
- Przyłącze wody z zaworem napełniania
- Przelew z odpływem
- Zawór spustowy z wylewką
Wyposażenie dodatkowe:
- Kosze 100 x 260 x 135 mm
- Pojemniki GN 1/3
Linia 650 do termicznej obróbki żywności.
Proponujemy Państwu bogaty zestaw urządzeń, które wyróżniają się elegancką, jednorodną stylistyką, a ich cechą wspólną jest szerokość wynosząca 650 mm.
Produkujemy moduły górne o długości: 400 mm, 700 mm lub 800 mm, do których przewidziane są szafki oraz podstawy o tych samych długościach.
Produkujemy również szafki i podstawy o długościach 1100 mm i 1200 mm pozwalających na zestawienie obok siebie na jednej podstawie modułów o długościach 400 mm i 700 mm oraz 400 mm i 800 mm.
Wysokość każdego modułu po zmontowaniu wynosi 900 mm.
Zestawienie naszych nowoczesnych urządzeń w zwartej zabudowie liniowej lub wyspowej, tworzy funkcjonalny ciąg technologiczny do obróbki żywności, a także poprawia estetykę każdego profesjonalnego zaplecza kuchennego.
Różnorodność urządzeń grzewczych oraz kombinacji szafek i podstaw pozwala zestawić dowolną konfigurację linii, spełniającą oczekiwania każdego użytkownika.
Wszystkie płyty górne urządzeń oraz elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali kwasoodpornej typu 1.4301 (AISI 304), a obudowy i konstrukcje nośne – ze stali nierdzewnej typu 1.4509 (AISI 441).
Solidne wykonanie naszych urządzeń ze stali najwyższej jakości ułatwia czyszczenie i zachowanie higieny w pomieszczeniu kuchennym, pozwala też spełniać najwyższe wymagania sanitarne.
Wszystkie urządzenia gazowe fabrycznie przystosowane są do zasilania gazem ziemnym E. W przypadku zasilania innym gazem należy zaznaczyc to w zamówieniu.
Warniki do makaronu LOZAMET są wyposażone w zbiorniki wykonane ze stali nierdzewnej bardzo wysokiej klasy AISI 316 Ti ( 1.4571 ) oraz kosze z wytrzymałej siatki ze stali chromowo-niklowej.
Termostat bezpieczeństwa zapobiega zniszczeniu elementów grzejnych w przypadku włączenia warnika bez wody, a nowoczesny układ regulacji umożliwia ekonomiczne dozowanie mocy grzewczej.
Komfort obsługi zapewnia specjalny zawór do napełniania wodą, otwór przelewowy i zawór spustowy.
Warniki LOZAMET można wykorzystywać nie tylko do gotowania makaronu, ale także innych produktów np. warzyw.
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
400x650x(H)270/300
-
Moc (w):
4500
-
Napięcie (V):
400
-
Pojemność (l):
16
-
Wymiary kosza (mm):
100x260x(H)135
-
Wymagane zabezpieczenie (A):
10