-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Warniki do makaronu są nowoczesnymi urządzeniami gastronomicznymi przeznaczonymi do gotowania makaronu oraz innych produktów spożywczych. Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia.
W górnej części urządzenia znajduje się zbiornik wyposażony w grzałki elektryczne przeznaczone do pracy w wodzie. Zbiornik dostosowany jest do koszy do gotowania makaronu o wymiarach 100 x 260 x h=135 mm.
Wsad w koszach ogrzewany jest za pośrednictwem wody znajdującej się w zbiorniku.
Trzystopniowy regulowany układ grzewczy umożliwia utrzymanie w zbiorniku żądanej temperatury.
Układu grzewczy wyposażony jest w ogranicznik temperatury zabezpieczający urządzenie przed przegrzaniem.
Napełnianie zbiornika wodą odbywa się za pomocą zaworu wodnego umieszczonego na panelu przednim urządzenia.
Warnik wyposażony jest także w układ przelewowy, który zabezpiecza urządzenie przed przepełnieniem zbiornika wodą. Zawór spustowy z wylewką umożliwia zlewanie wody ze zbiornika.
Standardowe wykonanie:
- Wymiary z podstawą: 400 x 700 x 900 mm
- Ilość modułów GN1/3: 2
- Ilość koszy do makaronu: 2
- Pokrywka
- Ociekacz
- Moc: 4,5 kW
- 3-stopniowa regulacja mocy
- Ogranicznik temperatury (wyłącznik termiczny)
- Przyłącze wody z zaworem napełniania
- Przelew z odpływem
- Zawór spustowy z wylewką
Wyposażenie dodatkowe:
- Kosze 100 x 260 x 135 mm
- Pojemniki GN 1/3
PODSTAWY WARNIKÓW:
L700.P400 – podstawa otwarta z półką 400 x 588 x 620 mm
L700.S400 – szafka otwarta 400 x 588 x 620 mm
L700.SD400 – szafka z drzwiami 400 x 633 x 620 mm
PODSTAWY KUCHNI:
L700.P400 – podstawa otwarta z półką 400 x 588 x 620 mm
L700.S400 – szafka otwarta 400 x 588 x 620 mm
L700.SD400 – szafka z drzwiami 400 x 633 x 620 mm
Linia 700 do termicznej obróbki żywności.
Proponujemy Państwu bogaty zestaw urządzeń, które wyróżniają się elegancką, jednorodną stylistyką, a ich cechą wspólną jest szerokość wynosząca 700 mm.
- Dostępna jest możliwość zmniejszenia szerokości do 650 mm (z wyjątkiem urządzeń gazowych).
- Produkujemy moduły o dlugości: 400 mm, 800 mm lub 1200 mm.
- Wysokość każdego modułu po zmontowaniu wynosi 900 mm.
- Część urządzeń to jednolite bloki (kotły, patelnie przechylne, kuchnie z piekarnikami) także o wysokości 900 mm.
W 2016 roku rozszerzyliśmy naszą ofertę o nowe modele urządzeń typowych dla linii 700:
- Kuchnie gastronomiczne z różnymi rodzajami wielofunkcyjnych piekarników oraz z możliwością zastosowania dowolnej konfiguracji palników nawierzchniowych.
- Kotły elektryczne i gazowe 60-litrowe i 80-litrowe.
- Patelnie gazowe i elektryczne o dużej pojemności misy.
- Grille płytowe gazowe i elektryczne o zwiększonej powierzchni roboczej.
Zestawienie naszych nowoczesnych urządzeń w zwartej zabudowie liniowej lub wyspowej tworzy funkcjonalny ciąg technologiczny, a także poprawia estetykę każdego profesjonalnego zaplecza kuchennego.
Urządzenia zmontowane są jako moduły górne na szafkach, podstawach, belkach pomostowych.
Różnorodność urządzeń grzewczych oraz kombinacji szafek i podstaw pozwala zestawić dowolną konfigurację linii, spełniającą oczekiwania każdego użytkownika.
Wszystkie płyty górne urządzeń oraz elementy mające kontakt z żywnością wykonane są ze stali kwasoodpornej typu 1.4301 (AISI 304), a obudowy i konstrukcje nośne - ze stali nierdzewnej typu 1.4509.(AISI 441)
Wszystkie urządzenia gazowe są fabrycznie przystosowane do zasilania gazem ziemnym E. W przypadku zasilania innym gazem należy zaznaczyć to w zamówieniu.
Warniki do makaronu LOZAMET są wyposażone w zbiorniki wykonane ze stali nierdzewnej bardzo wysokiej klasy AISI 316 Ti ( 1.4571 ) oraz kosze z wytrzymałej siatki ze stali chromowo-niklowej.
Termostat bezpieczeństwa zapobiega zniszczeniu elementów grzejnych w przypadku włączenia warnika bez wody, a nowoczesny układ regulacji umożliwia ekonomiczne dozowanie mocy grzewczej.
Komfort obsługi zapewnia specjalny zawór do napełniania wodą, otwór przelewowy i zawór spustowy.
Warniki LOZAMET można wykorzystywać nie tylko do gotowania makaronu, ale także innych produktów np. warzyw.
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
400x700x(H)280/310
-
Moc (w):
4500
-
Napięcie (V):
400
-
Pojemność (l):
16
-
Wymiary kosza (mm):
100x260x(H)135
-
Wymagane zabezpieczenie (A):
10