Kuchnie gastronomiczne gazowe i elektryczne Lozamet
LOZAMET produkuje kuchnie gastronomiczne gazowe i elektryczne z płytami żeliwnymi oraz elektryczne z płytą ceramiczną. Kuchnie LOZAMET to urządzenia najwyższej jakości, bezpieczne i trwałe, niezbędne w każdej profesjonalnej kuchni.
Kuchnie gazowe LOZAMET są wyposażone w:
- nowoczesne palniki gazowe z płomieniem pilotowym o wysokiej sprawności cieplnej i niskiej emisji tlenku węgla,
- kurki gazowe PEL z zabezpieczeniem przeciwwypływowym i czujnikiem płomienia, które umożliwiają płynną redukcję mocy palników i ustawienie płomienia oszczędnościowego na poziomie 30% mocy znamionowej,
- wytrzymałe ruszty żeliwne pokryte emalią ceramiczną,
- tłoczone płyty podpalnikowe przystosowane do łatwego demontażu w celu umycia.
Kuchnie elektryczne LOZAMET są wyposażone w solidne, żeliwne płyty do gotowania okrągłe lub kwadratowe, szczelnie osadzone w tłoczonej płycie górnej. Sześciostopniowa regulacja umożliwia ekonomiczne dozowanie mocy grzewczej każdej płyty.
Kuchnie ceramiczne LOZAMET posiadają najwyższej jakości płytę CERAN o grubości 6 mm, która zapewnia dużą wytrzymałość i trwałość dostosowaną do działania w profesjonalnych kuchniach gastronomicznych.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą bogatą ofertą kuchni przeznaczonych zarówno do dużych jak i małych obiektów gastronomicznych, z instalacją gazową lub elektryczną. Chętnie udzielimy Państwu szczegółowych rad i wskazówek na temat doboru urządzeń odpowiadających Państwa potrzebom.
Piekarniki gastronomiczne LOZAMET pracują bardzo wydajnie i oszczędnie zużywają energię elektryczną lub gaz, są nowoczesne, łatwe w obsłudze i utrzymaniu higieny.
Komory piekarników LOZAMET oraz obudowy są wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, co ułatwia czyszczenie i utrzymanie czystości. Dolne płyty grzewcze, zarówno w piekarnikach elektrycznych jak i gazowych, są wykonane ze specjalnie tłoczonej blachy pokrytej emalią ceramiczną.
Wszystkie piekarniki LOZAMET są wyposażone w trzy poziomy prowadnic do rusztów i tac o module GN 2/1, natomiast piekarniki z termoobiegiem – o module GN1/1.