Kostkarka do kruszonego lodu Brema - nowość
7 podstawowych zastosowań kostkarki do kruszonego lodu
Nowość w Polsce i naszej ofercie - wytwornica unikatowego lodu Ice Pebbles (mikro-kostek), łącząca w jednym kompaktowym urządzeniu najważniejsze zalety kostkarki i kruszarki, znakomicie sprawdzi się w hotelu, restauracji, barze, barze szybkiej obsługi typu „Fast Food”, sklepie rybnym, markecie, Spa, placówce ochrony zdrowia, na dyskotece, sali bankietowej, sali weselnej, targu, a także w tych dziedzinach przemysłu, które wymagają oziębiania czynnikiem chłodzącym wysokiej jakości.
Jaka jest główna przewaga lodu typu Ice Pebbles nad „tradycyjną” kostką?
Szybkość i efektywność wstępnego schładzania szkła przez większą „powierzchnię” lodu, w trakcie przygotowywania drinków o mniejszej zawartości alkoholu i napojów bezalkoholowych.
Jaka jest główna przewaga lodu typu Ice Pebbles nad lodem kruszonym?
Wydajność schładzania, jako że mikro-kostki wydawane są bezpośrednio z izolowanego pojemnika, co eliminuje efekt strat właściwości „ziębiących” lodu (roztapiania się) podczas procesu kruszenia.
Mikro-kostki, między wieloma innymi zastosowaniami służyć mogą do:
- szybkiego i efektywnego przygotowywania drinków, shake’ów i napojów
- schładzania - doprowadzania do optymalnej temperatury alkoholi i napojów w butelkach, puszkach oraz napojów oferowanych z dozowników
- schładzania produktów i propozycji kulinarnych eksponowanych w bufetach, witrynach, na ladach, w roll topach
- szokowego schładzania potraw w technologii sous vide (jeśli stosowanie tej technologii stanowi uzupełnienie kuchni tradycyjnej)
- zapewnienia świeżości i efektownej prezentacji produktów oferowanych w sklepach i na targach
- w medycynie - jako skuteczna i prosta metoda leczenia urazów mięśni oraz w trakcie zabiegów rozluźniających po wysiłku fizycznym, przy bolesnych napięciach mięśni i przy chorobach kręgosłupa
- w gabinetach odnowy biologicznej i w salonach Spa - masażu w celu przyspieszenia tempa przemiany materii (ujędrniania, wygładzania skóry i detoksykacji).
Nr katalogowy: 873551 |
|
Wymiary: 1 - Podłączenie wody |
Połączone działanie ślimaka i wytłaczarki umożliwia ciągłą produkcję mikro-kostek lodowych - oryginalnej i praktycznej formy lodu, stanowiącej idealny użytkowy kompromis między tradycyjną kostką a lodem kruszonym, w stabilnym, powtarzalnym cyklu.
Konstrukcja i wysoka jakość elementów zapewnia niskie koszty eksploatacji i wysoką wydajność urządzenia (z jednego litra wody bez najmniejszej straty otrzymuje się jeden kilogram lodu).
Prostota solidnej konstrukcji ze stali nierdzewnej ułatwia utrzymanie maszyny w czystości.
Kształt mikro – kostki, zwarta, pozbawiona pęcherzyków powietrza struktura o dużej gęstości i jej wyjątkowa zdolność szybkiego chłodzenia stwarza nieograniczone możliwości wielorakich zastosowań. Nie do przecenienia jest jej wygląd – atrakcyjny kształt i przejrzystość.
|
Wytwornice lodu produkowane przez Brema Ice Makers są niezawodne, funkcjonalne i bezpieczne.
|
Urządzenie zostało wyprodukowane przez wyspecjalizowaną, działającą od 1985 roku włoską firmę:
|
Wszystkich zainteresowanym urządzeniami do mniej uniwersalnych zastosowań, o mniejszych lub większych możliwościach produkcyjnych oferujemy wytwornice do lodu: kostkarki o wydajności od 21 kg do 155 kg na dobę, o pojemności zbiornika na lód od 4 kg do 65 kg, łuskarki o wydajności od 90 kg do 150 kg na dobę oraz kruszarki.