Bukiet mięsno-podrobowy
![Bukiet mięsno-podrobowy Bukiet mięsno-podrobowy](https://static4.redcart.pl/templates/images/thumb/4697/150/150/pl/0/templates/images/blog/4697/ed4fd0c9d4b02bf6b9b4bb53dc6d137f.png)
200 g wątroby,
1-2 nerki wieprzowe lub cielęce,
100 g schabu (bez kości),
2 łyżki przyprawy do zup,
łyżeczka mąki ziemniaczanej,
2-3 łyżki smalcu,
2 strąki czerwonej papryki,
sól
Wątrobę i nerki oczyścić z błon i żył (nerki przekrajać wzdłuż na połowy); dokładnie umyć.
Podroby, schab, opłukaną i oczyszczoną paprykę pokrajać w paski.
Przyprawę do zup rozprowadzić łyżką wody, wymieszać z wątrobą i nerkami, a następnie odstawić na ok. 30 minut.
Połowę smalcu silnie rozgrzać, włożyć schab i smażyć stale mieszając.
Mąkę ziemniaczaną rozprowadzić wodą (1-2 łyżki), dodać do smażonego schabu.
Na pozostałym 'tłuszczu usmażyć wątrobę i nerki wraz z papryką, a następnie dodać usmażony schab i całość smażyć jeszcze kilka minut stale mieszając.
Podawać na gorąco z ryżem ugotowanym na sypko i surówkami.