-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Yato Gastro
MASZYNKA DO MIELENIA MIĘSA 220 UNGER.
Cechy produktu:
-
w zależności od liczby sitek układu tnącego można uzyskać bardziej gładko zmielone mięso
-
dzięki wielu sitkom o zmniejszającej się średnicy oczek, mięso mielone jest dokładniej niż w przypadku maszynek wyposażonych tylko w jedno sitko
-
zawiera 5-elementowy system UNGER szczególnie przydatny podczas przygotowywania kiełbas czy wędlin
-
system UNGER składa się z szarpaka, dwustronnego noża tnącego cztero-ramiennego, sita z otworami o średnicy 10mm, dwustronnego noża tnącego cztero-ramiennego, sita z otworami o średnicy do wyboru 6 lub 10mm System
-
korpus wykonany jest z bardzo wytrzymałego stopu aluminium z magnezem
-
anodyzowane wykończenie nadaje jej estetyczny wygląd, a przede wszystkim ułatwia czyszczenie i utrzymanie jej w czystości
-
zaletą maszynki jest możliwość wyciągnięcia gardzieli oraz całego systemu tnącego - dzięki temu po zakończeniu pracy możliwy jest ich demontaż i umycie nawet najtrudniej dostępnych elementów
-
posiada funkcję rewersu co znacząco ułatwia odkręcenie sitka i wyciągnięcie całego mechanizmu tnącego
-
ostrze tnące i sitko wykonane są z najwyższej jakości stali nierdzewnej
-
taca załadowcza wykonana jest także ze stali nierdzewnej - dzięki temu jest bardzo wytrzymała, mogąc pomieścić duży wsad surowego mięsa oraz jest bardzo łatwa w utrzymaniu w czystości
-
posiada dodatkowe zabezpieczenie przeciw przeciążeniowe wyłączające urządzenia w przypadku zablokowania układu tnącego
-
dodatkowy wyłącznik bezpieczeństwa umożliwia szybkie wyłączenie wilka w nagłym przypadku
-
podstawa wilka posiada sześć gumowych nóżek, które zapobiegają przesuwaniu się urządzenia podczas pracy
- nie przystosowana do pracy ciągłej
Wyposażenie:
-
Istotną zaletą maszynki YATO jest 5-elementowy system UNGER szczególnie przydatny podczas przygotowywania kiełbas czy wędlin. System UNGER składa się z:
- szarpaka
- dwustronnego noża tnącego cztero-ramiennego
- sita z otworami o średnicy 10mm
- dwustronnego noża tnącego cztero-ramiennego
- sita z otworami o średnicy do wyboru 6 lub 10mm
- średnica grdzieli: 8 cm
W zestawie są 3 sitka w rozmiarach 1x6mm oraz 2x10mm. Umożliwia to ustawienie odpowiedniej konfiguracji 10/6mm lub 10/10mm i uzyskanie pożądanego stopnia zmielenia mięsa.
Przeznaczenie:
Maszynka do mielenia mięsa służy do szybkiego i wydajnego mielenia mięsa. Mięso musi być pozbawione twardych fragmentów kości i chrząstek. Przeznaczona dla użytkowników profesjonalnych w zakładach gastronomicznych, sklepach mięsnych, restauracjach, cateringu jak również do zastosowań domowych.
Dane techniczne:
-
kod producenta: YG-03232
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
520x390x225
-
Moc (w):
1100
-
Wydajność (h):
ok. 220 kg