Grille płytowe (płyty grillowe) LOZAMET
Grille płytowe (płyty grillowe) LOZAMET są przeznaczone do beztłuszczowego smażenia lub grillowania mięsa, ryb, kiełbas, ziemniaków i innych warzyw położonych bezpośrednio na płycie grzewczej. Znakomicie usprawniają przygotowywanie zdrowych i smacznych dań, zarówno w dużych jak i małych obiektach gastronomicznych.
Produkujemy grille gazowe i elektryczne, gładkie i ryflowane, z jedną lub dwoma niezależnymi strefami grzewczymi.
Płynny zakres regulacji temperatury od 50 do 300°C umożliwia optymalny jej dobór, stosownie do przepisu kulinarnego i ze względu na oszczędność gazu lub prądu. Zastosowanie nowoczesnych regulatorów temperatury i wyłączników termicznych zapobiega przegrzaniu płyty. Pod płytą grzewczą znajduje się specjalna szuflada do zbierania tłuszczu i pozostałości po grillowaniu.
Płyty grillowe LOZAMET są wykonane z wysokogatunkowej stali nierdzewnej, co zapewnia trwałość, estetykę i spełnienie najwyższych wymagań higienicznych.
Zapraszamy do zapoznania się ze szczegółami naszej oferty zawierającej klasyczne grille płytowe oraz Grille Salamander i Grille Lava.
Opiekacz – grill typu Salamander produkcji LOZAMET znakomicie ułatwia szybkie przyrządzanie wielu potraw jednocześnie.
Dzięki dużej powierzchni ogrzewania można smażyć, opiekać, podgrzewać kilka potraw oszczędzając czas i energię elektryczną. Cały proces przygotowywania potraw może się odbywać w technologii beztłuszczowej. Ruchoma głowica zapewnia płynną regulację odległości elementów grzejnych od rusztu. Dwie niezależne strefy ogrzewania oraz stopniowa regulacja z możliwością ustawienia mocy grzewczej na poziomie 25% mocy znamionowej, pozwalają na optymalny dobór parametrów obróbki żywności. Boczne osłony zapobiegają rozpraszaniu ciepła i zwiększają bezpieczeństwo obsługi. Cały grill jest wykonany z wysokogatunkowej stali nierdzewnej.
Jako wyposażenie dodatkowe proponujemy nierdzewną konsolę AS.X.1 przeznaczoną do zamontowania grilla na ścianie.
Grille gazowe LOZAMET, typu LAVA są wyposażone w masywny ruszt ze stali nierdzewnej, którego wysokość nad paleniskiem można stopniowo regulować, co zapobiega przypalaniu żywności i sprzyja zachowaniu najlepszych walorów smakowych i zdrowotnych.
W grillach tego typu, palniki gazowe rozżarzają naturalne kamienie lawy wulkanicznej. Kropelki tłuszczu z położonych na ruszcie produktów kapią na rozżarzone kamienie i powstaje delikatny dym, który powoduje, że smak potrawy staje się niepowtarzalny, o nucie podobnej do węgla drzewnego. Mięso na rozżarzonym ruszcie szybko i równomiernie się rumieni, pozostaje soczyste i delikatne zachowując naturalny smak i bogactwo wartości odżywczych. Na grillach LOZAMET można przyrządzać znakomite steki, kotlety, szaszłyki, ryby i odpowiednio przygotowane warzywa.
Proponujemy Państwu grille LAVA z jedną lub dwoma niezależnymi strefami grzewczymi. Układy regulacji z kurkami gazowymi PEL umożliwiają ekonomiczne gospodarowanie mocą grzewczą i zużyciem gazu.