Wczytuję dane...
Model: KMFS1500PVB
Kod producenta: KMFS1500PVB
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Marka: Resto Quality
Masz pytanie? Zadzwoń!
785 91 35 37
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8:00 do 16:00
Brutto: 72 825,84 PLN
91 032,00 PLN

Netto: 59 208,00 PLN
74 010,00 PLN
* cena brutto / netto
Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 91032.30 PLN
Opis produktu

Profesjonalne szafy do sezonowania mięsa, salami oraz sera zostały zaprojektowane i wyprodukowane w całości we Włoszech przy użyciu wysokiej jakości materiałów i najnowocześniejszych technologii, dla osiągnięcia idealnego sezonowania na sucho.

Projektując urządzenia skupiono się na odtworzeniu idealnego mikroklimatu i naturalnych metod tradycyjnie wykorzystywanych do sezonowania mięsa. W oparciu o te założenia opracowane zostały wyjątkowe szafy, z intuicyjną technologią, która łączy patenty w zakresie wentylacji, odkażania 
i natleniania mięsa, salami oraz serów.

Szafy do sezonowania KLIMA pozwalają na przeprowadzenie wysokiej jakości procesów bezpiecznego biologicznie sezonowania w sposób łatwy i dostępny dla każdego.

Szafy idealnie sprawdzą się w restauracjach, steakhouse, sklepach mięsnych, małych gospodarstwach rolnych lub supermarketach. Możliwość całkowitego zarządzania procesem dojrzewania mięs na sucho, co jest kluczowym etapem w określaniu ich jakości organoleptycznych oraz poprawianiu smaku i delikatności.

Urządzenia charakteryzuje nowoczesna i bezpieczna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 (nadająca się do kontaktu z żywnością zgodnie z przepisami EC) oraz pokryta cyklopentanem dla maksymalnej izolacji termicznej. Szafy KLIMA wykorzystują opatentowane technologie, które czynią ten produkt wyjątkowym. Dodatkowo modele System wyposażone są w 7" intuicyjny ekran dotykowy, który maksymalnie ułatwia pracę z urządzeniem i dostosowanie go do indywidualnych potrzeb.

 
Opis:

  • profesjonalne szafy multifunkcyjne do sezonowania różnego rodzaju produktów (ser/mięso/salami)
  • technologia pozwalająca zachować doskonały mikroklimat i warunki tradycyjnie wykorzystywane do sezonowania mięsa metodą na sucho
  • 7-calowy ekran dotykowy
  • tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C
  • czynnik chłodzący R290
  • chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane)
  • opatentowany system OxigenKlima redukujący bakterie i pleśń w celu uniknięcia niebezpieczeństwa związanego z zanieczyszczeniem
  • redukcja nieprzyjemnych zapachów, które powstają podczas procesu dojrzewania na sucho
  • 3 procesy dojrzewania: powolny, tradycyjny lub przyspieszony
  • kontrola wewnętrznego obiegu powietrza
  • automatyczna wymiana powietrza
  • automatyczny generator wilgotności
  • równomierne rozprowadzenie wilgoci w każdym punkcie komory
  • zapobiega nadmiernej utracie wody oraz przesuszeniu produktu
  • regulowana temperatura pracy w zakresie od 0 do +25°C
  • sonda do pomiaru oraz ustawień wilgotności
  • opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia
  • wejście USB i microUSB
  • rejestrator danych dla HACCP
  • funkcja centrum testowego
  • 20 gotowych i konfigurowalnych przepisów
  • możliwość ustawienia 20 kroków na każdą recepturę
  • alarmy dźwiękowe i wizualne dotyczące temperatury, wilgotności i zasilania elektrycznego
  • wewnętrzne oświetlenie LED
  • przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce
  • bardzo gruba izolacja utrzymująca równomierną temperaturę w komorze
  • zestaw do filtrowania (filtr, przepływomierz, tester twardości wody, zmiękczacz wody)
  • odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu lub, na życzenie, do zbiornika z automatycznym elektrycznym odparowaniem skroplin
  • wymagane podłączenie do wody
  • możliwość wyboru zestawu do sezonowania (ważne aby określić rodzaj zestawu przy zamówieniu do mięsa/sera/salami - inaczej zostanie przydzielony standardowy zestaw - do sezonowania mięsa)
  • jednocześnie można sezonować produkty tylko jednego rodzaju (sery/mięso/salami)
  • szkolenie z obsługi gratis

 

Akcesoria do KLIMA MULTI FUNCTION 1500:

  • 8M150KIT CA - 8 stalowych pólek + 8 par prowadnic (ser)
  • 6A150KIT SA - 6 ram z 36 ząbkami + 6 par prowadnic (salami)
  • 8M150KIT CA - 8 stalowych pólek + 8 par prowadnic (mięso)

 

Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 1460x850x2115
  • moc [kW]: 2,9
  • zasilanie [V]: 230
  • pojemność min/max [kg]*: 100/230
  • ilość drzwi [szt]: 2
  • waga [kg]: 275

 *Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia

 

 

Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia
Opinie Klientów
Produkty powiązane / podobne