-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Profesjonalne szafy do sezonowania mięsa, salami oraz sera zostały zaprojektowane i wyprodukowane w całości we Włoszech przy użyciu wysokiej jakości materiałów i najnowocześniejszych technologii, dla osiągnięcia idealnego sezonowania na sucho.
Projektując urządzenia skupiono się na odtworzeniu idealnego mikroklimatu i naturalnych metod tradycyjnie wykorzystywanych do sezonowania mięsa. W oparciu o te założenia opracowane zostały wyjątkowe szafy, z intuicyjną technologią, która łączy patenty w zakresie wentylacji, odkażania
i natleniania mięsa, salami oraz serów.
Szafy do sezonowania KLIMA pozwalają na przeprowadzenie wysokiej jakości procesów bezpiecznego biologicznie sezonowania w sposób łatwy i dostępny dla każdego.
Szafy idealnie sprawdzą się w restauracjach, steakhouse, sklepach mięsnych, małych gospodarstwach rolnych lub supermarketach. Możliwość całkowitego zarządzania procesem dojrzewania mięs na sucho, co jest kluczowym etapem w określaniu ich jakości organoleptycznych oraz poprawianiu smaku i delikatności.
Urządzenia charakteryzuje nowoczesna i bezpieczna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 (nadająca się do kontaktu z żywnością zgodnie z przepisami EC) oraz pokryta cyklopentanem dla maksymalnej izolacji termicznej. Szafy KLIMA wykorzystują opatentowane technologie, które czynią ten produkt wyjątkowym. Dodatkowo modele System wyposażone są w 7" intuicyjny ekran dotykowy, który maksymalnie ułatwia pracę z urządzeniem i dostosowanie go do indywidualnych potrzeb.
Opis:
- profesjonalne szafy multifunkcyjne do sezonowania różnego rodzaju produktów (ser/mięso/salami)
- technologia pozwalająca zachować doskonały mikroklimat i warunki tradycyjnie wykorzystywane do sezonowania mięsa metodą na sucho
- 7-calowy ekran dotykowy
- tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C
- czynnik chłodzący R290
- chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane)
- opatentowany system OxigenKlima redukujący bakterie i pleśń w celu uniknięcia niebezpieczeństwa związanego z zanieczyszczeniem
- redukcja nieprzyjemnych zapachów, które powstają podczas procesu dojrzewania na sucho
- 3 procesy dojrzewania: powolny, tradycyjny lub przyspieszony
- kontrola wewnętrznego obiegu powietrza
- automatyczna wymiana powietrza
- automatyczny generator wilgotności
- równomierne rozprowadzenie wilgoci w każdym punkcie komory
- zapobiega nadmiernej utracie wody oraz przesuszeniu produktu
- regulowana temperatura pracy w zakresie od 0 do +25°C
- sonda do pomiaru oraz ustawień wilgotności
- opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia
- wejście USB i microUSB
- rejestrator danych dla HACCP
- funkcja centrum testowego
- 20 gotowych i konfigurowalnych przepisów
- możliwość ustawienia 20 kroków na każdą recepturę
- alarmy dźwiękowe i wizualne dotyczące temperatury, wilgotności i zasilania elektrycznego
- wewnętrzne oświetlenie LED
- przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce
- bardzo gruba izolacja utrzymująca równomierną temperaturę w komorze
- zestaw do filtrowania (filtr, przepływomierz, tester twardości wody, zmiękczacz wody)
- odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu lub, na życzenie, do zbiornika z automatycznym elektrycznym odparowaniem skroplin
- wymagane podłączenie do wody
- możliwość wyboru zestawu do sezonowania (ważne aby określić rodzaj zestawu przy zamówieniu do mięsa/sera/salami - inaczej zostanie przydzielony standardowy zestaw - do sezonowania mięsa)
- jednocześnie można sezonować produkty tylko jednego rodzaju (sery/mięso/salami)
- szkolenie z obsługi gratis
Akcesoria do KLIMA MULTI FUNCTION 900:
- 4M90KIT CA - 4 stalowe półki + 4 pary prowadnic (ser)
- 3A90KIT SA - 3 ramy z 48 ząbkami + 3 pary prowadnic (salami)
- 4M90KIT CA - 4 stalowe półki + 4 pary prowadnic (mięso)
Parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne [mm]: 920x800x2115
- moc [kW]: 1,95
- zasilanie [V]: 230
- pojemność min/max [kg]*: 60/160
- ilość drzwi [szt]: 1
- waga [kg]: 199
*Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia
Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia