Wczytuję dane...
Model: KAE700PV
Kod producenta: KAE700PV
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Marka: Resto Quality
Masz pytanie? Zadzwoń!
785 91 35 37
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8:00 do 16:00
Brutto: 37 618,32 PLN
47 022,00 PLN

Netto: 30 584,00 PLN
38 230,00 PLN
* cena brutto / netto
Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 47022.90 PLN
Opis produktu

Szafy do sezonowania mięsa lub sera Klima Aging gwarantują równomierną wentylację oraz idealny mikroklimat:

  • Unikalny i opatentowany system wentylacji „V-O” jest jednym z detali, dzięki którym szafy KLIMA posiadają najbardziej innowacyjną technologię sezonowania na rynku
  • Asymetryczny układ otworów na tylnej ścianie wewnętrznej zapewnia równomierną wentylację i jednolite dojrzewanie całego produktu. Powietrze jest kierowane zarówno poziomo, jak i pionowo,aby utrzymać stałą temperaturę i wilgotność w każdym punkcie komory oraz stworzyć idealny mikroklimat
  • Nie ma potrzeby okresowego przekładania i obracania produktów w szafie, co ułatwia i usprawnia organizację pracy oraz zapobiega dostawaniu się nieoczyszczonego powietrza do komory
  • W szafach zastosowano monoblokowy agregat chłodniczy oraz ekologiczny czynnik chłodniczy R290 dla zapewnienia najlepszych rezultatów dojrzewania oraz ograniczenia kosztów energii

 
Opis:

  • profesjonalne szafy Klima Aging przeznaczone są do sezonowania salami lub serów
  • posiadają również specjalnie oznaczone programy, które idealnie sprawdzą się do produktów wegańskich
  • wyświetlacz pojemnościowy
  • tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C
  • ekologiczny czynnik chłodniczy R290
  • chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane)
  • równomierne rozprowadzanie powietrza i wilgoci w komorze umożliwia ujednolicić proces dojrzewania wszystkich produktów
  • opatentowany agregat chłodniczy monoblokowy, który upraszcza konserwację urządzenia
  • 6 gotowych i konfigurowalnych przepisów
  • możliwość ustawienia 8 kroków na każdą recepturę
  • możliwość ustawiania prędkości wentylatora
  • przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce
  • regulowana temperatura pracy w zakresie od +2 do +25°C
  • doskonała izolacja termiczna
  • funkcja centrum testowego
  • sonda do pomiaru wilgotności i temperatury
  • wewnętrzne oświetlenie LED
  • regulowane półki w zestawie
  • możliwość zarządzania procesem dojrzewania i zmiany ustawień na każdym etapie
  • odprowadzanie skroplin z generatora pary przystosowane do bezpośredniego podłączenia do odpływu
  • akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej
  • możliwość wyboru zestawu do sezonowania (ważne aby określić rodzaj zestawu przy zamówieniu, do sera/salami - inaczej zostanie przydzielony standardowy zestaw do sezonowania salami)
  • sezonowane jednocześnie mogą być tylko produkty jednego rodzaju (sery/salami)
  • szkolenie z obsługi gratis


W zestawie KLIMA AGING BASIC 700:

  • 4M70RIKIT CA - 4 stalowe półki + 4 pary prowadnic (ser)
  • 2A70KIT SA - 2 półki z 36 ząbkami + 2 pary prowadnic (salami)

 

Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 740x850x2115
  • moc [kW]: 1,05
  • zasilanie [V]: 230
  • pojemność min/max [kg]*: 40/70
  • ilość drzwi [szt]: 1
  • waga [kg]: 158

 *Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia

 

 

Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia
Opinie Klientów
Produkty powiązane / podobne