Wczytuję dane...
Model: KME500PVB
Kod producenta: KME500PVB
Gwarancja: 12 miesięcy
Koszt wysyłki: Wysyłka gratis!
Marka: Resto Quality
Masz pytanie? Zadzwoń!
785 91 35 37
Nasi specjaliści są do Twojej dyspozycji od poniedziałku do piątku od 8:00 do 16:00
Brutto: 31 704,48 PLN
39 630,00 PLN

Netto: 25 776,00 PLN
32 220,00 PLN
* cena brutto / netto
Najniższa cena produktu z ostatnich 30 dni: 39630.60 PLN
Opis produktu

Profesjonalne szafy do sezonowania mięsa, salami oraz sera zostały zaprojektowane i wyprodukowane w całości we Włoszech przy użyciu wysokiej jakości materiałów i najnowocześniejszych technologii, dla osiągnięcia idealnego sezonowania na sucho.

Projektując urządzenia skupiono się na odtworzeniu idealnego mikroklimatu i naturalnych metod tradycyjnie wykorzystywanych do sezonowania mięsa. W oparciu o te założenia opracowane zostały wyjątkowe szafy, z intuicyjną technologią, która łączy patenty w zakresie wentylacji, odkażania i natleniania mięsa, salami oraz serów.

Szafy do sezonowania KLIMA pozwalają na przeprowadzenie wysokiej jakości procesów bezpiecznego biologicznie sezonowania w sposób łatwy i dostępny dla każdego.

Szafy idealnie sprawdzą się w restauracjach, steakhouse, sklepach mięsnych, małych gospodarstwach rolnych lub supermarketach. Możliwość całkowitego zarządzania procesem dojrzewania mięs na sucho, co jest kluczowym etapem w określaniu ich jakości organoleptycznych oraz poprawianiu smaku i delikatności.

Urządzenia charakteryzuje nowoczesna i bezpieczna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 (nadająca się do kontaktu z żywnością zgodnie z przepisami EC) oraz pokryta cyklopentanem dla maksymalnej izolacji termicznej. Szafy KLIMA wykorzystują opatentowane technologie, które czynią ten produkt wyjątkowym.

 

Opis:

  • profesjonalne szafy Klima Meat przeznaczone są do sezonowania mięsa
  • wyświetlacz pojemnościowy
  • tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C
  • chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane)
  • skrócenie o ponad 50% czasu trwania procesu dojrzewania na sucho
  • przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce
  • opatentowany system OxigenKlima redukujący bakterie i pleśń w celu uniknięcia niebezpieczeństwa związanego z zanieczyszczeniem
  • redukcja nieprzyjemnych zapachów, które powstają podczas procesu dojrzewania na sucho
  • 6 gotowych i konfigurowalnych przepisów
  • możliwość ustawienia 8 kroków na każdą recepturę
  • regulowana temperatura pracy w zakresie od 0 do +4°C
  • równomierne rozprowadzenie wilgoci w każdym punkcie komory
  • zapobiega nadmiernej utracie wody oraz przesuszeniu produktu
  • funkcja centrum testowego
  • sonda do pomiaru wilgotności i temperatury
  • wewnętrzne oświetlenie LED
  • regulowane półki w zestawie
  • akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej
  • szkolenie z obsługi gratis

 

W zestawie:

  • 3 pary stalowych prowadnic
  • 3 stalowe półki

 

Wyposażenie opcjonalne:

  • KBAPA500 - podstawa pod szafę do sezonowania Klima Meat EASY 500

 

 

Parametry techniczne:

  • wymiary zewnętrzne [mm]: 665x745x1800
  • moc [kW]: 0,55
  • zasilanie [V]: 230
  • zakres temperatury [°C]: 0 /+4
  • pojemność min/max [kg]*: 50/100
  • ilość drzwi [szt]: 1
  • waga [kg]: 160
  • czynnik chłodzący: R290

 

 

 *Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia

 

 

Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia
Opinie Klientów
Produkty powiązane / podobne