-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Profesjonalne szafy do sezonowania mięsa, salami oraz sera zostały zaprojektowane i wyprodukowane w całości we Włoszech przy użyciu wysokiej jakości materiałów i najnowocześniejszych technologii, dla osiągnięcia idealnego sezonowania na sucho.
Projektując urządzenia skupiono się na odtworzeniu idealnego mikroklimatu i naturalnych metod tradycyjnie wykorzystywanych do sezonowania mięsa. W oparciu o te założenia opracowane zostały wyjątkowe szafy, z intuicyjną technologią, która łączy patenty w zakresie wentylacji, odkażania i natleniania mięsa, salami oraz serów.
Szafy do sezonowania KLIMA pozwalają na przeprowadzenie wysokiej jakości procesów bezpiecznego biologicznie sezonowania w sposób łatwy i dostępny dla każdego.
Szafy idealnie sprawdzą się w restauracjach, steakhouse, sklepach mięsnych, małych gospodarstwach rolnych lub supermarketach. Możliwość całkowitego zarządzania procesem dojrzewania mięs na sucho, co jest kluczowym etapem w określaniu ich jakości organoleptycznych oraz poprawianiu smaku i delikatności.
Urządzenia charakteryzuje nowoczesna i bezpieczna konstrukcja wykonana ze stali nierdzewnej AISI 304 (nadająca się do kontaktu z żywnością zgodnie z przepisami EC) oraz pokryta cyklopentanem dla maksymalnej izolacji termicznej. Szafy KLIMA wykorzystują opatentowane technologie, które czynią ten produkt wyjątkowym.
Opis:
- profesjonalne szafy Klima Meat przeznaczone są do sezonowania mięsa
- wyświetlacz pojemnościowy
- tropikalna klasa klimatyczna 5 pozwala na pracę urządzenia w wysokich temperaturach od +18 do +43°C
- chłodzenie pośrednie wentylowane z poziomym i pionowym przepływem powietrza (opatentowane)
- skrócenie o ponad 50% czasu trwania procesu dojrzewania na sucho
- przeszklone drzwi umożliwiają monitorowanie naturalnej zmiany barwy mięsa poddawanego obróbce
- opatentowany system OxigenKlima redukujący bakterie i pleśń w celu uniknięcia niebezpieczeństwa związanego z zanieczyszczeniem
- redukcja nieprzyjemnych zapachów, które powstają podczas procesu dojrzewania na sucho
- 6 gotowych i konfigurowalnych przepisów
- możliwość ustawienia 8 kroków na każdą recepturę
- regulowana temperatura pracy w zakresie od 0 do +4°C
- równomierne rozprowadzenie wilgoci w każdym punkcie komory
- zapobiega nadmiernej utracie wody oraz przesuszeniu produktu
- funkcja centrum testowego
- sonda do pomiaru wilgotności i temperatury
- wewnętrzne oświetlenie LED
- regulowane półki w zestawie
- akcesoria wykonane ze stali nierdzewnej
- szkolenie z obsługi gratis
W zestawie:
- 3 pary stalowych prowadnic
- 3 stalowe półki
Wyposażenie opcjonalne:
- KBAPA500 - podstawa pod szafę do sezonowania Klima Meat EASY 500
Parametry techniczne:
- wymiary zewnętrzne [mm]: 665x745x1800
- moc [kW]: 0,55
- zasilanie [V]: 230
- zakres temperatury [°C]: 0 /+4
- pojemność min/max [kg]*: 50/100
- ilość drzwi [szt]: 1
- waga [kg]: 160
- czynnik chłodzący: R290
*Sugerowana pojemność dla prawidłowej pracy urządzenia
Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia