Zanolli to włoska firma, która specjalizuje się w produkcji urządzeń piekarniczych i cukierniczych
od 1952 roku, takich jak piece modułowe, piece do pizzy, czy prasy do ciasta. Dzięki dbałości o szczegóły, innowacyjności i włoskiemu designowi, sprzęty produkowane przez Zanolli są znane na całym świecie!
Opis:
- Profesjonalna prasa do ciasta włoskiej produkcji pozwala na łatwe formowanie ciasta na pizzę
- Dzięki prasie do ciasta, znacznie przyśpieszymy i ułatwimy codzienną pracę w pizzerii
- Prasa działa automatycznie, co gwarantuje powtarzalność w produkcji jednakowych podkładów na pizzę
- Dwie szybko nagrzewające się płyty gwarantują równomierne podgrzewanie ciasta
- Płyty prasujące pokryte są nieprzywierającym materiałem
- Niezależne dwa termostaty do regulacji temperatury górnej i dolnej płyty, z oddzielnymi intuicyjnymi
- wyświetlaczami cyfrowymi
- Urządzenie wyposażone jest w timer pozwalający na regulację czasu prasowania ciasta
- Prosta i precyzyjna regulacja grubości ciasta za pomocą dźwigni
- Duża wydajność do 400 podkładów na godzinę
- Urządzenie w całości wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej
- Solidna, trwała i wyjątkowo prosta w czyszczeniu i utrzymaniu w czystości konstrukcja
- Przeznaczona do pracy na klasycznym, włoskim cieście zawierającym mąkę, wodę, drożdże, sól i olej w różnych proporcjach, zależnie od receptury (należy unikać ciast zbyt twardych, zawierających jajka i/lub inne składniki)
- Nie nadaje się do ciasta bezglutenowego
- Zawartość wody w cieście powinna wynosić 50-60%
Parametry techniczne:
- Wymiary zewnętrzne [mm]: 580x670x780
- Maks. średnica ciasta [mm]: 450
- Waga prasowanego ciasta [g]: 100/500
- Wydajność [ciast/h]: 400
- Moc [kW]: 5,6
- Zasilanie [V]: 400
- Waga [kg]: 133
Warunkiem udzielenia gwarancji na urządzenia siłowe (400V) i urządzenia gazowe z oferty Resto Quality jest wypełniona i podpisana przez technika z uprawnieniami (E1,E3) lista kontrolna pierwszego uruchomienia urządzenia