Wyrabianie w ten sposób ciasto jest jednorodne, bardzo dobrze natlenione, co prowadzi do jego szybkiego rozrostu i zwiększenia objętości produktu w najszybszym możliwym czasie
Ciasto podczas zagniatania nie nagrzewa się, zachowując stałą, niską temperaturę
Regulowana wysokość jednego ramienia miksera umożliwia dostosowanie urządzenia pod różne rodzaje ciasta
Wszystkie mechanizmy obrotowe osadzone na łożyskach kulowych, co gwarantuje cichą pracę
Dwie prędkości zagniatania ciasta: 40 ruchów/min i 60 ruchów/min
Obudowa wykonana ze stali malowanej proszkowo, osłona dzieży wykonana z wysokiej jakości tworzywa oraz stali nierdzewnej
Dzieża, dolne elementy zagniatające ciasto wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej, żeliwne górne elementy ramiona
Przekładnie wykonane są technopolimeru, które w porównaniu ze zwykłymi przekładniami nie wymagają pracy w kąpieli olejowej. Zapewniają cichą pracę urządzenia oraz są bardzo wytrzymałe
Sterowanie za pomocą prostego i intuicyjnego panelu sterowania z dwoma timerami
Wyłącznik bezpieczeństwa
Podana w parametrach technicznych pojemność dzieży jest określona dla ciasta o hydracji na poziomie 50-55%
Parametry techniczne:
Wymiary zewnętrzne [mm]: 690x880x1400
Wymiary dzieży [mm]: ?550x342
Pojemność dzieży dla ciasta o hydracji 50-55% [l]: 57