Ruszty żeliwne wodne elektryczne przeznaczone są do smażenia i grillowania produktów spożywczych położonych na ruszcie. Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia.
Górna płyta rusztu wykonana ze stali kwasoodpornej. W płycie górnej znajduje się zbiornik z wodą na wytapiany podczas procesu grillowania tłuszcz.
- Ruszty segmentowe wykonane z żeliwa
- Układ grzewczy składa się z grzałek umieszczonych pod rusztem, które współpracując z regulatorem energii pozwalają na szybkie uzyskanie żądanej w procesie grillowania temperatury.
Układ grzewczy posiada zabezpieczenie w postaci regulatora temperatury, ustawionego fabrycznie na stałą wartość i odcinającego dopływ energii elektrycznej do grzałek w przypadku zbytniego wzrostu temperatury.
- Mikrowyłącznik uniemożliwia przypadkowe uruchomieniem układu grzewczego, w czasie gdy grzałki są wyjęte ze zbiornika na czas mycia.
- Zawór spustowy z zakładaną wylewką umożliwia zlewanie wody ze zbiornika.
- Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej
Standardowe wykonanie:
- Wymiary z podstawą: 400 x 650 x 900 mm
- Wymiary pola do grillowania: 255 x 430 mm
- Powierzchnia robocza: 0,11 m2
- Ruszt żeliwny 3-częściowy
- Zbiornik z wodą pod rusztem
- Moc: 4,5 kW
- Regulacja mocy grzewczej (temperatury grillowania)
- Ogranicznik temperatur (wyłącznik termiczny)
- Zawór spustowy z wylewką
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
400x650x(H)270/300
-
Moc (w):
4500
-
Napięcie (V):
400
-
Wymagane zabezpieczenie (A):
10