-
Załączniki bezpieczeństwa
Załczniki do produktuZałączniki dotyczące bezpieczeństwa produktu zawierają informacje o opakowaniu produktu i mogą dostarczać kluczowych informacji dotyczących bezpieczeństwa konkretnego produktu
-
Informacje o producencie
Informacje o producencieInformacje dotyczące produktu obejmują adres i powiązane dane producenta produktu.
-
Osoba odpowiedzialna w UE
Osoba odpowiedzialna w UEPodmiot gospodarczy z siedzibą w UE zapewniający zgodność produktu z wymaganymi przepisami.
Grille płytowe służą do smażenia i pieczenia produktów spożywczych bezpośrednio położonych na płycie grzewczej - grillowej. Urządzenie przeznaczone jest do eksploatacji w restauracjach, barach i innych zakładach zbiorowego żywienia. Solidne wykonanie zapewnia dużą trwałość, estetykę i zachowanie najwyższych standardów higieny.
Do ważniejszych zespołów grilli płytowych należą:
- Płyta grzewcza - może być wykonana w całości jako gładka lub ryflowana (żeberkowana), bądź w grillach o szerokości 700 mm jako półryflowana-półgładka. Klient ma również możliwość dokonania wyboru materiału z którego będzie wykonana płyta robocza tj. stal kwasoodporna lub stal niskowęglowa (zwykła). Osłony z obu boków i z tyłu płyty chronią otoczenie urządzenia i obsługę przed pryskającym gorącym tłuszczem.
- Układ grzewczy - w grillach typu LEB 230 i LEG 220 składa się z trzech grzałek elektrycznych, umieszczonych bezpośrednio pod płytą grzewczą. Pracą grzałek steruje regulator temperatury zapewniający płynną i precyzyjną regulację temperatury powierzchni płyty roboczej. W grillach typu LEB 630 i LEG 620(625) układ grzewczy składa się z dwóch niezależnie sterowanych regulatorami temperatury zespołów grzewczych (trzy grzałki elektryczne na jeden zespół), co umożliwia pracę lewej lub prawej połowy płyty grzewczej z różnymi nastawami regulatora, bądź jednoczesną prace całej płyty roboczej z jednakową temperaturą na jej powierzchni.
- Przed nadmiernym wzrostem temperatury i przegrzaniem urządzenia np. na skutek awarii regulatora temperatury wszystkie typy grilli zabezpieczone są odpowiednio dobranym ogranicznikiem temperatury.
- Instalacja elektryczna - grilla przystosowana jest standartowo do zasilania napięciem: 400V 3N~50Hz, z możliwością szybkiego dostosowania jej do przyłączy: 230V 3~50Hz; 230V~ 50Hz.
- Obudowa wykonana jest ze stali kwasoodpornej (za wyjątkiem blachy spodniej wykonanej z blachy ocynkowanej). Wyposażono ją w specjalną wysuwaną szufladę znajdującą się pod płytą grzewczą, która umożliwia zbieranie nadmiaru tłuszczu
Standardowe wykonanie:
- Wymiary z podstawą: 700 x 650 x 900
- Powierzchnia płyty: 0,35 m2
- Powierzchnia robocza: ½ ryflowana + ½ gladka, stal nierdzewna
- Płyta grzewcza dwuwarstwowa
- Dwie niezależne strefy grzewcze
- Moc: 2 x 3,4 kW = 6,8 kW
- Ograniczniki temperatury (wyłączniki termiczne)
- Wyjmowana szuflada do zbierania wytopionego tłuszczu
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
700x650x(H)270/300
-
Moc (w):
6800
-
Napięcie (V):
400
-
Temperatura w (°C):
50-280
-
Wymagane zabezpieczenie (A):
13