Opiekacz - grill typu Salamander przeznaczone są do pieczenia, opiekania, smażenia i podgrzewania żywności. Dzięki dużej powierzchni ogrzewania można przygotowywać jednocześnie kilka potraw.
Cały proces przygotowywania potraw może się odbywać w technologii beztłuszczowej. Przeznaczone są do eksploatacji w zakładach zbiorowego żywienia, barach, restauracjach, barach typu Fast Food itp.
Obudowa wykonana ze stali nierdzewnej.
Ruszt wykonany z prętów ze stali kwasoodpornej.
Taca ociekowa pod rusztem.
Ruchomy panel grzewczy zapewnia płynną regulację odległości elementów grzejnych od rusztu.
Mechanizm z przeciwwagą umożliwia utrzymywanie panela na żądanej wysokości nad rusztem.
Dwie niezależne strefy grzewcze ze stopniową regulacją mocy, która umożliwia ustawienie jej na poziomie 25% mocy znamionowej.
Standardowe wykonanie:
- Wymiary rusztu: 470 x 345 mm
- Regulacja wysokości położenia panelu grzewczego nad rusztem : 95 ÷ 250 mm
- Stopniowa regulacja mocy grzewczej
- Dwie strefy grzewcze
- Taca ociekowa do zbierania wytopionego tłuszczu
Dane techniczne
-
Wymiary (mm):
620x530x(H)570
-
Moc (w):
4000
-
Napięcie (V):
230
-
Wymagane zabezpieczenie (A):
20